Β. Κικίλιας: Ανυσυχία για τη Δ.Αττική – 91% γεμάτες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστειτε το

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος έχει ανησυχήσει τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό περισσότερα νέα κρούσματα/100.000 κατοίκους πληθυσμού καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Λάρισα. Ωστόσο, η Επιτροπή ανησυχεί και για την εικόνα που παρουσιάζει η Δυτική Αττική.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας ότι έχει επέλθει μια ισορροπία μεταξύ εισαγωγών και εξιτηρίων τις τελευταίες 3 ημέρες ωστόσο, το ζητούμενο είναι να έχουμε περισσότερα εξιτήρια.

Αναφερόμενος στην ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων είπε ότι η καταγραφή παρουσιάζει αύξηση στις ηλικίες των 75 και άνω αλλά και στις ηλικίες 65 – 74 κατά 5%.

Όμως, η πλειοψηφία των κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 40 – 64 ετών.

Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σημείωσε ότι είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 83% στην επικράτεια ενώ, στην Αττική είναι γεμάτο το 77% των κλινών ΜΕΘ και στη Θεσσαλονίκη το 91% των κλινών ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σύσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους των κομμάτων για να τους ενημερώσει για την εθνική στρατηγική για τον εμβολιασμό λέγοντας, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα, το μεγαλύτερο που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα και αφορά τους υγειονομικούς, Ιατρικούς Συλλόγους, Φαρμακευτικούς Συλλόγους, επιστημονικά και επαγγελματικά Επιμελητήρια, Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, εκκλησία, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, ελληνικές επιχειρήσεις, εργαζομένους,  συνδικαλιστικά όργανα, κοινωνικούς εταίρους και οργανώσεις. Ωστόσο, πρώτα από όλους θα συμβάλλουν και όλα κόμματα.

Τέλος, έκανε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα και να σεβαστούν τους μεγάλους γιατί όπως είπε, οι γιορτές που έρχονται αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο μετάδοσης του ιού. Και ζήτησε από όλους να συμπεριφερθούν υπεύθυνα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...