Βόμβα Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν είναι υπό κηδεμονία πραξικοπηματιών και θα τον εξουδετερώσουν – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος και πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, προχώρησε σε μία αναφορά βόμβα για τον Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας πολιτικό σάλο στην Τουρκία και την επέμβαση του ψευτοσουλτάνου με μαζικές συλλήψεις αντιφρονούντων.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται υπό την «κηδεμονία πραξικοπηματιών στρατιωτικών» και σύντομα «θα εξουδετερωθεί» από την φράξια που τον ελέγχει.

Ο Νταβούτογλου προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι αιχμάλωτος του κυβερνητικού του εταίρου και ηγέτη του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κόμματος (MHP), Ντεβλέτ Μαχτσελί.

«Ο Ερντογάν βρίσκεται σήμερα υπό την κηδεμονία των υπολειμμάτων της 28ης Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Νταβούτογλου αναφερόμενος στο πραξικόπημα του 1997, το οποίο θεωρείται ότι κινήθηκε από τον φόβο του κοσμικού στρατού έναντι της ισλαμιστικής ατζέντας του Νετσμεντίν Ερμπακάν, ηγέτη του Κόμματος Ευημερίας (Refah).

«Απευθύνω μια προειδοποίηση. Ο κ. Ερντογάν θα εξουδετερωθεί σύντομα. Ο κ. Ερντογάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι, θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να κερδίσει τις εκλογές με την Συμμαχία του Λαού», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην σύμπραξη του κόμματος Ερντογάν με τους Εθνικιστές ακροδεξιούς του ΜΗΡ.

Αντίδραση πανικού από  Ερντογάν με μαζικές συλλήψεις συλλήψεις

Έτσι λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε μπαράζ συλλήψεων. Σύμφωνα με το Anadolu, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ατόμων έπειτα από έρευνα στον στρατό για δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν. Η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ως τον ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.

Η επιχείρηση καλύπτει 60 επαρχίες, έγινε στο πλαίσιο καταστολής του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Στο ρεπορτάζ του Anadolu αναφέρεται επίσης ότι 160 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τις πρόσφατες επιδρομές της αστυνομίας που έδωσαν εντολή να διεξαχθούν εισαγγελείς στην Σμύρνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, στόχοι ήταν επίσης ύποπτοι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο όπου είναι ανεπτυγμένος ο τουρκικός στρατός κατοχής. Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται 218 στρατιωτικοί εν υπηρεσία, στους οποίους περιλαμβάνονται 6 συνταγματάρχες, 3 αντισυνταγματάρχες και 9 ταγματάρχες, σύμφωνα με το Anadolu.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα