«Βόμβα» Αρκουμανέα για έκρηξη κρουσμάτων πριν τις εξηγήσεις για τα διπλά βιβλία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μια ημέρα πριν δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» που αποκάλυψε διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, κάνει λόγο για ενδεχόμενο τετραψήφιο αριθμό στη σημερινή ανακοίνωση.

Τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων

Μετά την χθεσινή καταγραφή με 543 νέες μολύνσεις με σχεδόν τις μισές να εντοπίζονται στην Αττική, ο Αρκουμανέας που βρέθηκε στα Σεπόλια όπου πραγματοποιήθηκαν rapid test, προειδοποίησε ότι ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σήμερα έκρηξη κρουσμάτων: «Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα».

Καθυστερημένη ακρόαση στη Βουλή

Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των Βασίλη Κικίλια, Νίκου Χαρδαλιά, Παναγιώτη Αρκουμανέα και Σωτήρη Τσιόδρα, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο, μετά από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.

Φυσικά, όπως απέδειξε η μεγάλη καθυστέρηση αλλά και οι απαντήσεις των αρμοδίων μετά τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να δώσει εξηγήσεις το μητρώο καταμέτρησης των κρουσμάτων.

Ταραντίλης: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για σκληρό lockdown

Από μεριάς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας στον Σκάι ξεκαθάρισε ότι «στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown», και επειδή τα «δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα. Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» υπογράμμισε επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά την τακτική «βλέποντας και κάνοντας» αφού στην ουσία το ΕΣΥ παραμένει υποστελεχωμένο και επιφορτισμένο με τους εμβολιασμούς.

Σαρηγιάννης: 2.000 κρούσματα την ημέρα

Μετά την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, για επερχόμενη έκρηξη κρουσμάτων μίλησε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγγιάνης. Ο καθηγητής τόνισε στον Σκάι ότι το σύστημα υγείας θα πιεστεί ξανά και ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν πρωτοβουλίες και μέτρα.

Για έκρηξη κρουσμάτων έκανε λόγο και ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφερόμενος στο τρίτο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας που ξεκίνησε στην Αττική: «Το τρίτο κύμα δεν αναμένεται αλλά είναι ήδη εδώ. Είμαι υπέρ ενός προληπτικού και σκληρού lockdown. Δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Το τρίτο κύμα ξεκίνησε και είναι επικίνδυνο για την Αττική. Χρειάζεται σκληρή καραντίνα. Το ακορντεόν δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση» τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα