«Βόμβα» από ΠΟΥ: Ενδείξεις ότι ο κορονοϊός κυκλοφορούσε πριν από τον Δεκέμβριο του 2019 – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που ερευνά την προέλευση του κορονοϊού στην Κίνα, ανακάλυψε ενδείξεις ότι το ξέσπασμα ήταν πολύ ευρύτερο στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019. Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ ζητούν επειγόντως να τους δοθεί πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες δείγματα αίματος από την πόλη, τα οποία η Κίνα δεν τους αφήνει μέχρι στιγμής να τα εξετάσουν.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΠΟΥ, Πίτερ Μπεν Εμπαρέκ, σε συνέντευξή του στο CNN, ανάφερε πως οι εμπειρογνώμονες έχουν βρει αρκετά σημάδια της ευρύτερης εξάπλωσης του 2019, συμπεριλαμβανομένης της διαπίστωσης για πρώτη φορά ότι υπήρχαν πάνω από δώδεκα στελέχη του ιού στη Γουχάν ήδη τον Δεκέμβριο. Η ομάδα είχε επίσης την ευκαιρία να μιλήσει με τον πρώτο ασθενή που μολύνθηκε από κορονοϊό, σύμφωνα με τους Κινέζους αξιωματούχους. Πρόκειται για έναν 40χρονο υπάλληλο γραφείου, χωρίς ιστορικό ταξιδιού, ο οποίος αναφέρθηκε ότι μολύνθηκε στις 8 Δεκεμβρίου.

Η αργή εμφάνιση πιο λεπτομερών δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το πολυαναμενόμενο ταξίδι του ΠΟΥ στην Κίνα μπορεί να προστεθεί στις ανησυχίες που εξέφρασαν άλλοι επιστήμονες που μελετούν την προέλευση της νόσου, ότι αυτή μπορεί να εξαπλώθηκε στην Κίνα πολύ πριν από την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα