Βόλος: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου έστησαν τέτοια απάτη» – Το σπίτι όνειρο ήταν σκέτη παγίδα!

Μοιραστειτε το

Φυλάκιση 6 μηνών σε 65χρονο Αθηναίο για συνέργεια – Στα κρατητήρια μετά τη δίκη ο καταδικασθείς

Την ανάγκη κάποιων να ενοικιάσουν διαμέρισμα εκμεταλλεύτηκε καλοστημένη απάτη από επιτήδειους, που εξαπάτησαν 55χρονη Αλμυριώτισσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το 2017 και χθες έγινε η δίκη με 65χρονο Αθηναίο να βρίσκεται στο εδώλιο ως κατηγορούμενος.

Ο Αθηναίος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μείωσε την ποινή φυλάκισης σε 6 μήνες από 12, όμως δεν του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απάτη.

Από το δικαστήριο κρίθηκε ότι από κοινού με άγνωστο άτομο εξαπάτησε 55χρονη στον Αλμυρό αναρτώντας ψευδή αγγελία στο διαδίκτυο ότι δήθεν νοικιάζουν γκαρσονιέρα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Η παθούσα που ενδιαφερόταν ανταποκρίθηκε αμέσως μόλις είδε την αγγελία. Επικοινώνησε με τους δήθεν ιδιοκτήτες της γκαρσονιέρας και κατέθεσε έμβασμα 600 ευρώ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης που είχε, όμως τελικά δεν είδε ποτέ από κοντά το διαμέρισμα, ούτε πήρε τα χρήματά της πίσω.

Ο άνδρας με τον οποίο επικοινώνησε εξαφανίστηκε ως διά μαγείας αμέσως μόλις έλαβε τα χρήματα. Δεν κατέστη δυνατή νέα επικοινωνία μαζί του. Η Αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση και συγκεντρώνοντας στοιχεία έφθασε στα ίχνη του 65χρονου.

Στη δίκη ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Είπε ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την απάτη και ότι δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να είναι αυτός που τη διέπραξε.

Εντούτοις φαίνεται ότι δεν έπεισε. Το δικαστήριο όρισε η ποινή του να είναι μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως. Για να αφεθεί ελεύθερος μετά το δικαστήριο έπρεπε να καταβάλει ποσό 1.200 ευρώ, το οποίο δεν διέθετε. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για εκτέλεση της ποινής και τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος αναμένεται να καταθέσει αίτημα για ακύρωση της απόφασης.

Οι ψευδείς αγγελίες

Αρχικά, δημοσιεύονται οι αγγελίες των διαμερισμάτων, όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες σε γνωστά site. Οι φωτογραφίες που τις συνοδεύουν είναι από πραγματικά ακίνητα που μπορεί να είχαν δημοσιευτεί αρκετά παλιότερα και η περιγραφή τους να φαίνεται εντελώς αληθοφανής. Τα δύο βασικά σημεία που πρέπει να κινούν την περιέργεια είναι η τιμή, που είναι σαφώς χαμηλότερη από αντίστοιχα ακίνητα στις ίδιες περιοχές και το γεγονός ότι αρκετά συχνά δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ιδιώτη που φαίνεται να έχει καταχωρήσει την αγγελία.

Συνήθως η μόνη δυνατότητα που δίνεται για επικοινωνία είναι μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας των site. Εκεί «παίζεται το παιχνίδι».

Πηγή: taxydromos.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη – «βόμβα»: Ποιοι, γιατί και πώς ήθελαν να δολοφονήσουν τον Λένιν

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...