Βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων εγκατέστησε ο Δήμος Μαλεβιζίου – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Απλά με το πάτημα ενός επιδαπέδιου κουμπιού και ακολουθώντας τη φωνητική και οπτική ενημέρωση, μπορούν πλέον οι κάτοικοι σε Γάζι, Τσαλικάκι, και Πολύδροσο να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους σε αυτοματοποιημένους βυθιζόμενους δέκτες. Ο Δήμος Μαλεβιζίου εγκατέστησε και έδωσε σε λειτουργία τρία πιλοτικά συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης για σύμμεικτα, αλλά και ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Στη μάχη της καθαριότητας κάθε νέο όπλο ενδυναμώνει το αποτέλεσμα. Πιλοτικά σε Γάζι, Τσαλικάκι και Πολύδροσο, εγκαταστάθηκαν τρία νέα συστήματα βυθιζόμενων κάδων, κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης, τόσο για σύμμεικτα όσο και για ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Συγχαρητήρια στην υπηρεσία καθαριότητας και στον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Αλμπαντάκη για τα βήματα ενίσχυσης των υπηρεσιών μας! Γιατί η καθαριότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε κάθε γειτονιά».

Ο Μενέλαος Μποκέας, παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία εναπόθεσης στο σύστημα που βρίσκεται στο Τσαλικάκι, παρουσία των Αντιδημάρχων Μιχάλη Αλμπαντάκη και Γιώργου Πετούση, του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη και Γιάννη Άσπρη αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. https://www.facebook.com/616106327/videos/pcb.10158378959401328/10158378957906328/

Πρόκειται για βυθιζόμενους ανοξείδωτους κάδους με καπάκια που λειτουργούν με αυτόματο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα, έτσι ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν με πλήρη ασφάλεια για τους πολίτες. Με το πάτημα του επιδαπέδιου μπουτόν, ο πολίτης ενημερώνεται φωνητικά  για το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε κάδος με ηχογραφημένα μηνύματα και οδηγίες σε δύο γλώσσες. Στον κυκλικό δέκτη τοποθετούνται τα σύμμεικτα απορρίμματα και στον παραλληλόγραμμο δέκτη τα ανακυκλώσιμα.

Τα συστήματα φέρουν πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα, εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτοματισμού, έτσι ώστε να είναι εύχρηστα και ασφαλή στους πολίτες και στα συνεργεία καθαρισμού. Κάθε σύστημα περιλαμβάνει δυο υδραυλικές πρέσες αυτόματης ενέργειας που συσφίγγουν και πιέζουν τα απορρίμματα μέσα σε κάδους των 1100lit. Εφόσον ο κάδος γεμίσει τα στόμια ρίψης δεν επιτρέπουν στους χρηστές να συνεχίσουν τη ρίψη των απορριμμάτων και τους ενημερώνουν σε δυο γλώσσες ότι ο κάδος είναι πλέον γεμάτος .

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πράσινο φως για το κτίριο πολιτισμού στο Μαλεβίζι από το «Αντώνης Τρίτσης»

Δήμος Μαλεβιζίου: Νέος δωρεάν δημοτικός χώρος στάθμευσης στο Γάζι

Δήμος Μαλεβιζίου: Στην κυκλοφορία ο δρόμος Μονή – Μονιανή

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα