«Βρόμισαν» τα ληγμένα τρόφιμα στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. | newsbreak

Μοιραστειτε το

Στη Δικαιοσύνη θα κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο με τα ληγμένα τρόφιμα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς οι καταγγελίες της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής τον περασμένο Οκτώβριο προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Έτσι, δόθηκε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος η καταγγελία της ένωσης και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιους αναλογούν για τα ληγμένα τρόφιμα στη σίτιση των δόκιμων αξιωματικών της σχολής. Η ένωση επισημαίνει με ανακοίνωσή της τη βεβαιότητά της ότι ο εισαγγελέας θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα και τονίζει ότι η εισαγγελική παρέμβαση θα αποτελέσει φραγμό σε οποιονδήποτε άλλον θελήσει να διαπράξει κάτι ανάλογο σε βάρος της υγείας των δόκιμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν τρόφιμα με περασμένη ημερομηνία λήξης, στα οποία είχε επικολληθεί νέα ημερομηνία πάνω από την παλιά. Τα τρόφιμα αυτά, σύμφωνα με την ένωση, δόθηκαν προς κατανάλωση στους δόκιμους καθώς δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως. Αμέσως η ένωση κατήγγειλε το περιστατικό στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας ότι κάποιοι του έχουν αποκρύψει τι συμβαίνει στη Σχολή Αξιωματικών.

«Η ανευθυνότητα δεν έχει τέλος»

«Είμαστε βέβαιοι ότι κανείς δεν θα διέθετε τρόφιμα με ληγμένη ή παραποιημένη ημερομηνία για κατανάλωση στην οικογένειά του, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στη Σχολή Αξιωματικών αφού αντιμετώπισαν το ζήτημα λέγοντάς μας “ότι πρόκειται για μία αστοχία”…» ανέφερε η ένωση στην επιστολή της προς τον υπουργό και πρόσθετε:

«Η ανευθυνότητα δεν έχει τέλος και αυτό είναι απόρροια μιας ιδιότυπης ασυλίας που έχουν κάποιοι στη Σχολή Αξιωματικών, αφού πιστεύουν ότι η πολιτική συγκυρία λειτουργεί ως ασπίδα για κάθε είδους “αστοχία” και παράλειψη. Είναι απορίας άξιο ότι η διοίκηση της Σχολής δεν ενημέρωσε ως όφειλε, αποκρύβοντας τόσο από τον Ακαδημιάρχη υποστράτηγο Αϊβαζίδη Αβραάμ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας το μείζον αυτό θέμα, αφού αμφότεροι ενημερώθηκαν από την Ενωσή μας. Η Ενωσή μας θα ενημερώσει ως οφείλει κάθε Αρχή, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των συναδέλφων μας».

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα