Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους voucher

Μοιραστειτε το

Τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών αποφάσισαν από κοινού την Τετάρτη να προχωρήσουν σε περαιτέρω αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας».

Ειδικότερα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεωδωρικάκος και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αυξάνονται κατά 6.000 ευρώ τα εισοδηματικά κριτήρια σε κάθε κατηγορία ωφελουμένων.

Αναλυτικά, τα νέα εισοδηματικά κριτήρια καθορίζονται ως εξής:

  • Έως 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά
  • Έως 39.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία παιδιά
  • Έως 42.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά
  • Έως 45.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε και άνω

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της αρμόδιας υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, δημιουργήθηκε ένα νέο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον ιδιωτικό, αλλά, για πρώτη φορά, και στο δημόσιο τομέα.

Το πρόγραμμα αυτό τρέχει παράλληλα με το αντίστοιχο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους σε ηλεκτρονική μορφή, στην ειδική πλατφόρμα που έχει διαμορφωθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», αλλά η αίτησή τους δεν έγινε δεκτή.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει τη σημασία της υποβολής των αιτήσεων για την πρόσβαση των παιδιών σε υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά και τη βελτίωση των όρων της επαγγελματικής ζωής των δικαιούχων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται. Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...