Βρετανία: Tίθεται σε εφαρμογή η 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο για ταξιδιώτες «κόκκινων» χωρών

Μοιραστειτε το

Οι επιβάτες που φτάνουν από σήμερα στην Αγγλία από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπως προβλέπουν οι νέοι συνοριακοί περιορισμοί που σχεδιάστηκαν για να σταματήσουν την εξάπλωση νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Η εφαρμογή του συστήματος, το οποίο καταρτίστηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα, σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης για την πρόληψη μιας άλλης υποτροπής που θα οδηγούσε σε κρίση, μετά το δεύτερο κύμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, που ανάγκασε τη χώρα να εισέλθει σε ένα παρατεταμένο lockdown στις αρχές του χρόνου.

Τα νέα περιστατικά μόλυνσης, οι νέοι θάνατοι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται δραστικά και εμβόλια έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά υπουργοί της κυβέρνησης ανησυχούν για το ενδεχόμενο «εισαγωγής» νέων παραλλαγμένων στελεχών από το εξωτερικό, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την πρόοδο.

«Καθώς αυτός ο θανατηφόρος ιός μεταλλάσσεται, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άμυνές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. «Οι κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα θα ενισχύσουν το σύστημα καραντίνας και θα παρέχουν ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα κατά νέων παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση έχει καταγράψει 4.963 δωμάτια ξενοδοχείων, τα οποία θα πρέπει να δεσμευτούν εκ των προτέρων ως τμήμα ενός «πακέτου καραντίνας». Παράλληλα σε κατάσταση αναμονής για τη χρήση τους έχουν τεθεί άλλα 58.000 δωμάτια.

Στην κόκκινη λίστα των χωρών έχουν συμπεριληφθεί η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, όπου ταυτοποιήθηκαν πρώτη φορά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...