Βρετανία: Συρρίκνωση 2,6% του ΑΕΠ τον Νοέμβριο

Μοιραστειτε το

Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 2,6% το Νοέμβριο, η πρώτη μηνιαία πτώση της παραγωγής από τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς lockdown από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς επιβλήθηκαν νέοι περιορισμοί για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νόσου.

Ωστόσο, η κλίμακα της μείωσης ήταν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη από τους περισσότερους αναλυτές – μια δημοσκόπηση του Reuters είχε δείξει συρρίκνωση 5,7%. Η οικονομία της Βρετανίας έχει συρρικνωθεί πλέον 8,5% από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού τον Φεβρουάριο.

«Πολλές επιχειρήσεις προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά, πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίκτυπος στην οικονομία ήταν σημαντικά μικρότερος τον Νοέμβριο από ό,τι κατά το πρώτο απαγορευτικό», δήλωσε ο στατιστικός του ONS (Office for National Statistics) Ντάρεν Μόργκαν.

Η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά μόλις λίγο πάνω από 1% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 και με το νέο lockdown να έχει επιβληθεί απο τον Ιανουάριο, η χώρα είναι πιθανό να έχει διολισθήσει σε double dip ύφεση.

Η BoE (Bank of England) αύξησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της σε περίπου 900 δισεκατομμύρια λίρες (1,23 τρισεκατομμύρια δολάρια) τον Νοέμβριο και ο επικεφαλής Άντριου Μπέιλι, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι πολύ νωρίς για να πει εάν θα χρειαστούν περαιτέρω κίνητρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...