Βρετανία: Σε σύγκρουση με την ΕΕ με φόντο τις συναλλαγές μετοχών

Μοιραστειτε το

Οι τράπεζες και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στη Βρετανία μπορούν να χρησιμοποιούν τα χρηματιστήρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πραγματοποιούν συναλλαγές με μετοχές από τον Ιανουάριο, δήλωσε η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας σήμερα Τετάρτη, πυροδοτώντας μια διασυνοριακή σύγκρουση στους κανόνες για τους τίτλους κινητών αξιών.

Η Βρετανία αποχώρησε από την Ε.Ε. τον Ιανουάριο και η πρόσβαση της λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, αφήνοντας και τις δύο πλευρές να αποφασίσουν που θα υποχρεούνται οι επενδυτές στη δικαιοδοσία τους να ανταλλάσσουν μετοχές.

Η ρυθμιστική αρχής της Ε.Ε., ESMA, έχει ήδη δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι επενδυτές μπορούν να διαπραγματεύονται μετοχές σε στερλίνα μόνο στο Λονδίνο, το κέντρο της Ευρώπης για τις διασυνοριακές διαπραγματεύσεις με πολλαπλά νομίσματα σε πλατφόρμες, όπως οι Turquoise, Cboe και Aquis Exchange στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ωστόσο, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς της Βρετανίας (FCA) δήλωσε σήμερα Τετάρτη, ότι θα επιτρέψει στις εταιρείες να συνεχίσουν από τον Ιανουάριο να διαπραγματεύονται όλες τις μετοχές από την Ε.Ε. στους τόπους διαπραγμάτευσης όπου επιλέγουν να το πράξουν, αντί να περιορίζονται στις πλατφόρμες με έδρα στη Βρετανία.

«Οποιοσδήποτε περιορισμός στην εμπορία μετοχών με βάση το νόμισμα δεν αντικατοπτρίζει τη φύση των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών και περιορίζει την ικανότητα των επιχειρήσεων να καθορίσουν τον καλύτερο τρόπο χρήσης των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας», ανέφερε η FCA σε δήλωσή της.

Οι Βρυξέλλες ήλπιζαν ότι η Βρετανία θα υποχρέωνε τους επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο να χρησιμοποιούν τις εγχώριες πλατφόρμες, για να αποφύγουν μια σύγκρουση στις κανονιστικές απαιτήσεις.

Η FCA δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτή για συζήτηση με την ESMA, σχετικά με το πως να ελαχιστοποιήσει τυχόν διαταραχές που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις αλληλεπικαλυπτόμενες απαιτήσεις στους χρηματοοικονομικούς αντισυμβαλλομένους.

«Η προσέγγισή μας, με γνώμονα τους στόχους μας, θα διατηρήσει την ικανότητα των εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να εκτελούν τις συναλλαγές μετοχών στους χώρους όπου μπορούν να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για εκείνες και τους πελάτες τους», όπως δήλωσε η FCA.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...