Βρετανία-Κορωνοϊός: Έκτακτο διάγγελμα Τζόνσον το βράδυ

Μοιραστειτε το

Ο Μπόρις Τζόνσον θα εκφωνήσει έκτακτο διάγγελμα στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) απόψε, καθώς το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι πρέπει τώρα να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του ιού έχει οδηγήσει σε ταχύτατα κλιμακούμενους αριθμούς κρουσμάτων, δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Το διάγγελμα ανακοινώθηκε λίγο αφότου η Σκωτία αποφάσισε νέο καθολικό απαγορευτικό μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιανουαρίου.

Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα συγκληθεί, ώστε οι βουλευτές να ψηφίσουν οποιαδήποτε νέα μέτρα την Τετάρτη.

«Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να συλληφθεί αυτή η άνοδος και να προστατευθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΝΗS) και να σωθούν ζωές», δήλωσε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα ότι δεν υπάρχει «αμφιβολία» η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ αλλά έκτοτε εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα μέρη του κόσμου.

«Είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του, δήλωσε σήμερα ο Ματ Χάνκοκ προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα». Προειδοποίησε επιπλέον για τη λήψη επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων και lockdown ανά περιοχή, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι’ αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το BBC.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...