Βρετανία: Επιβράδυνση του ΑΕΠ τον Οκτώβριο με ρυθμό 0,4%

Μοιραστειτε το

Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας σχεδόν ακινητοποιήθηκε τον Οκτώβριο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έπληξε τον κλάδο της φιλοξενίας, όπως έδειξαν τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία σήμερα Πέμπτη.

Το βρετανικό ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 0,4% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση μετά την επέκταση 1,1% τον Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), η ασθενέστερη ανάπτυξη από την κατάρρευση τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Η Βρετανία μετράει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, με περισσότερους από 62.000 θανάτους και υπέστη επίσης το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από οποιασδήποτε μεγάλη οικονομία, μετά τη μείωση του ΑΕΠ κατά 19,8% το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η οικονομική παραγωγή τον Οκτώβριο ήταν 7,9% χαμηλότερη από ότι τον Φεβρουάριο, πριν η πανδημία πλήξει την οικονομία της Βρετανίας, όπως δήλωσε η ONS και 8,2% ασθενέστερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019.

Οι κυβερνητικοί προβλέψεις δεν αναμένουν η οικονομία να επιστρέψει στα επίπεδα προ κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2022 και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προέβλεψε ότι η ανάκαμψη της Βρετανίας, θα είναι η πιο ασθενέστερη από οπουδήποτε αλλού.

«Η οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται τον Οκτώβριο, αλλά με ρυθμό χελώνας. Και με τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό που πιθανότατα θα παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο χρονικό διάστημα, η οικονομία έχει μπροστά της ακόμη δύσκολους μήνες», δήλωσε ο Ρουθ Γκρέγκορι, οικονομολόγος της Capital Economics.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...