Βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για τη δράση του κατά της αρχαιοκαπηλίας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Περίοπτη θέση στην τεράστια συλλογή του καταξιωμένου ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη καταλαμβάνει, πλέον, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της καριέρας του.

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο λογοτεχνικό σωματείο της χώρας με ιδρυτικά μέλη την αφρόκρεμα του πνεύματος, όπως ο Κωστής Παλαμάς, του απέμεινε «Αριστείον» για τον καθημερινό και γεμάτο επιτυχίες αγώνα που δίνει κατά της αρχαιοκαπηλίας, διασώζοντας συνεχώς θησαυρούς της αρχαιολογικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλλει ο κορωνοϊός, είχε ακυρωθεί η λαμπρή τελετή για την απονομή των τιμητικών διακρίσεων που επρόκειτο να γίνει στις 20 Μαρτίου στην Παλιά Βουλή. Eτσι, το Δ.Σ. της ένωσης, ακολουθώντας τις εντολές της κυβέρνησης, απονέμει στα μέλη του τα αναμνηστικά μετάλλια στέλνοντάς τα ταχυδρομικά.

Αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και καρφίτσα

Στην περίπτωση του αριστίνδην μέλους της Eνωσης Λογοτεχνών Γιώργου Τσούκαλη, ο πρόεδρος της ένωσης Λευτέρης Τζόκας και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Ράμμος και Φώτης Κουλαρμάνης επισκέφθηκαν τα γραφεία του και του απένειμαν το αναμνηστικό μετάλλιο των 90 χρόνων της Ένωσης, το αναμνηστικό δίπλωμα και την καρφίτσα πέτου με το σήμα της.

«Ευχαριστώ θερμά την Ένωση, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Λευτέρη Τζόκα και τους Κώστα Ράμμο και Φώτη Κουλαρμάνη, που παρέδωσαν στην ελαχιστότητά μου το αναμνηστικό μετάλλιο. Ο αγώνας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία συνεχίζεται! Αφιερώνω τη βράβευση στα εγγόνια μου, Μαίρη και Γιώργο!», δήλωσε για την τιμητική διάκριση ο Γιώργος Τσούκαλης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα