Βουλή: «Στο κόκκινο» η συζήτηση – Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας – Επεισόδιο με Γεραπετρίτη

Μοιραστειτε το

«Ώρα να πηγαίνετε κ. πρόεδρε» είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν εκλογές. Αυτή η φράση πυροδότησε το κλίμα.

Η φράση του κ. Γεραπετρίτη είχε ως αποτέλεσμα χειροκροτήματα από την πτέρυγα της ΝΔ και μεγάλες αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον λόγο έλαβε τελικά ο κ. Τσίπρας και απάντησε σε υψηλούς τόνους στον υπουργό Επικρατείας πως όχι μόνο δεν είναι αρχηγός κόμματος για να του απαντά αλλά και δεν είναι καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει τη φράση του και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο υπουργός Επικρατείας του απάντησε ότι είναι προσβλητικό να θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό και πως η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει να ακούει όλους τους υπουργούς και βουλευτές.

Στη δε μομφή ότι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, την επέστρεψε στον κ. Τσίπρα λέγοντάς του να κοιτάξει στα μάτια τους δικούς του βουλευτές επικρατείας και να τους πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων.

Αλέξης Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά»
 

Με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της Βουλής για τον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Σας ζητώ να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές».

«Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν επτωχεύσατε οικονομικά επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους ανθρώπους που άδικα χάνονται ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος .

Γενικεύοντας ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε μία Ευρώπη που αλλάζει επιμένει ιδεοληπτικά στις ίδιες αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...