Βουλή: Πόλεμος για τους «πολιτικούς κρατούμενους» από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Οργή στην ΝΔ

Μοιραστειτε το

Σφοδρές αντιδράσεις στη Βουλή από αναφορά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε «πολιτικούς κρατούμενους» στην Ελλάδα – Οργισμένη αντίδραση απο τη Νέα Δημοκρατία

Σε πεδίο «μάχης» έχει μετατραπεί η Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την αντιεγκληματική πολιτική που διεξάγεται με την συμμετοχή και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδη έκανε λόγο για «πολιτικούς κρατούμενους» και «εκδικητική συμπεριφορά» της κυβέρνησης, με τον βουλευτή της ΝΔ Θανο Πλεύρη να την διακόπτει ζητώντας να εξηγήσει ποιους χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους.

«Να μας πείτε ποιοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Δεν μπορείτε να λέτε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Πείτε ποιόν λέτε; Ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στην παρέμβασή του απευθυνόμενος και στον τομεάρχη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη τον κάλεσε «σηκωθείτε και πείτε, εάν μπορείτε, ότι ο Κουφοντίνας είναι ποινικός κρατούμενος…».

Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε λέγοντας «κ. Πλεύρη, δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι σήμερα, αλλά υπάρχουν πολιτικά δικαστήρια σήμερα και εάν συνεχίσετε έτσι θα σας τα πω. Μην συνεχίσετε έτσι γιατί θα σας πω ότι έχετε βαριά κληρονομιά γιατί με αυτά που εφαρμόζετε είναι σε αυτή την κατεύθυνση».

Ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία

Η αναφορά της κυρίας Ελευθεριάδου προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σ. Ελευθεριάδου, μίλησε από το βήμα της Βουλής για “πολιτικούς κρατούμενους”. Η αναφορά αυτή είναι συκοφαντική για τη χώρα.

Στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μας πει λοιπόν ποιον εννοεί; Εννοεί μήπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο τόσο αγώνα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας απαντήσει ευθέως. Κι ας μας πει και το κόμμα της αν συμφωνεί με την άποψή της. Η πολιτική ελαφρότητα, γίνεται επικίνδυνη όταν εκθέτει τη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ψάχνουν το σύζυγο της 64χρονης- Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το έγκλημα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...