Βουλή: Ο Μητσοτάκης, η πρόταση δυσπιστίας και το μήνυμα Τσίπρα στην Κ.Ο. της ΝΔ

Μοιραστειτε το

Εκτός από τα θέματα που αφορούσαν τις κατηγορίες επί των παρακολουθήσεων η συνεδρίαση της ολομέλειας είχε και πολιτικό ενδιαφέρον γύρω από την πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Στο τραπέζι μπήκαν και άλλα ζητήματα, όπως οι επιδιώξεις ξένων συμφερόντων στην χώρα μας, αλλά και το θέμα των πρόωρων εκλογών

Σε πρώτο χρόνο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος εν ολίγοις ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα συρθεί πίσω από την ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλλει η Κουμουνδούρου. Μάλιστα στην πρωτολογία του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και αναφέρθηκε σε συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις: «Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά και τις δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα».

Μητσοτάκης: Δεν κάνω πίσω

Μάλιστα, για άλλη μια φορά διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να πάει σε πρόωρες εκλογές γι’ αυτό το ζήτημα. Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την παραίτησή του είπε:

«Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε δίμηνη-τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Για σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατίρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί».

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ουσιαστικά τον οδικό χάρτη των επόμενων κινήσεών του, κάτι που προκύπτει και από το ρεπορτάζ. Ότι δηλαδή η ΝΔ δεν πρόκειται να σταθεί ιδιαίτερα στο θέμα των παρακολουθήσεων σε πολιτικό επίπεδο και θα προχωρήσει παρακάτω στα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα. «Και αν χάσουμε ένα μέρος του πολιτικού μας κεφαλαίου, ας είναι, δεν θα χάσουμε όμως το στοίχημα για γενναίες αλλαγές. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν δεν το διορθώνουμε. Είναι πολύ καλύτερο μια κυβέρνηση που βαδίζει στο σωστό δρόμο ίσως και με λάθη από μια κυβέρνηση που βαδίζει στο λάθος δρόμο χωρίς επιστροφή» έκλεισε την πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας προς Κ.Ο. της ΝΔ: Δεν θα σας σώσει η σιωπή

Από την άλλη μεριά ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς το εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους επεσήμανε ότι ακόμα κι αυτοί μπορεί να τελούν υπό παρακολούθηση. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Αλλά δεν χρειαζόταν να διαρρεύσει αυτό που είπε ο κ. Δεμίρης, το επανέλαβε και σήμερα και ο Πρωθυπουργός. Όλοι είναι εν δυνάμει στόχοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν αυτό που σας ενοχλεί κύριοι της ΝΔ είναι ότι δεν μιλάω μόνο για την αντιπολίτευση, αλλά αναφέρομαι και στη συμπολίτευση. Ποιος γνωρίζει τα κριτήρια αυτού του σκοτεινού μηχανισμού για το ποιος θεωρείται ύποπτος ή εχθρός; Βλέπω από την πλειοψηφία των βουλευτών της συμπολίτευσης, με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις, άκρα του τάφου σιωπή. Δεν θα σας σώσει η σιωπή. Θα επιτρέψετε με τη σιωπή σας αυτή την κατάφωτη εκτροπή; Πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές, εδώ είμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική, δημοκρατική και εθνική σας ευθύνη, με την αξιοπρέπειά μας. Από τη στάση σας κύριοι της ΝΔ θα εξαρτηθεί εάν το σκάνδαλο αυτό θα καταγραφεί ως ένα σκάνδαλο του επιτελικού παρακράτους της ΝΔ συνολικά ή του επιτελικού παρακράτους του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Δική σας είναι η απόφαση», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάντε μου πρόταση δυσπιστίας

Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από την πλευρά της Πειραιώς ως προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ενσπείρει στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης διχαστικές τάσεις. Κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η Κ.Ο. ομάδα της ΝΔ είναι μπετόν αρμέ. Τον κάλεσε μάλιστα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, αλλιώς «είστε θρασύδειλος» του είπε χαρακτηριστικά. «Απευθυνθήκατε κ. Τσίπρα στους βουλευτές της ΝΔ και τους καλέσατε να ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι από εμάς ήμασταν και το 2009, 2012 και 2014. Παλαιότεροι συνάδελφοι έχουν αποδείξει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε μάχη απαιτείται. Θα κλείσω την παρέμβασή μου με μια πρόκληση προς εσάς. Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής μου ομάδας καταθέστε τώρα πρότασης μομφής. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα αποδείξετε για μια ακόμα φορά ότι είστε ένας θρασύδειλος. Κάντε το για να ξεκινήσουμε αμέσως μια τριήμερη συζήτηση!» έκλεισε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...