Βουλή: Οι βαριές κουβέντες Μητσοτάκη – Τσίπρα εκτός προγράμματος και τα ραντάρ του Στυλιανίδη

Μοιραστειτε το

Στα ύψη ανέβηκε χθες το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα γεγονός που προμηνύει ότι απόψε η αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα χτυπήσει κόκκινο

Τα «αίματα» άναψαν στην ολομέλεια χθες το απόγευμα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μετά την ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης Χρήστου Στυλιανίδη έλαβε το λόγο – εκτός προγράμματος – και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Στυλιανίδη ζητώντας του να καταθέσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων και να απαντήσει γιατί ζητάει συγγνώμη αφού όλα έγιναν μια χαρά. «Ή είστε κατσαπλιάδες στις διαδικασίες σας ή μας λέτε ψέματα για να αποφύγετε την ευθύνη αυτό δεν αξίζει στον ελληνικό λαό, δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Όταν ζητάτε συγνώμη θα εξηγείτε το λόγο που κάνατε λάθος», είπε ο κ. Τσίπρας βάζοντας φωτιά στη συζήτηση.

Εκτός από τον κ. Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον μεσίτη της Αττικής Οδού. «Οφείλετε λοιπόν κύριε Μητσοτάκη αντί να τηλεφωνείτε στον πρόεδρο της συγκεκριμένης εταιρείας, ο οποίος τυγχάνει και νομικός σας σύμβουλος, για να βρείτε την αποζημίωση, οφείλατε να μιλήσετε ευθέως για τις δικές σας ευθύνες και να αφήστε την νομική διαδικασία ανοιχτή σε κάθε πολίτη έτσι όπως ο νόμος ορίζει. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου. Η Ελλάδα έχει νόμους δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα».

«Καλό θα ήταν σήμερα να είσαστε λιγότερο προκλητικός, όχι στο ύφος, στα λόγια σας. Την προηγούμενη Δευτέρα χιλιάδες συμπολίτες μας μείνανε εγκλωβισμένοι για ώρες στα αυτοκίνητα τους, όχι μόνο στην Αττική οδό, στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στη λεωφόρο Μαραθώνος. Αυτοί οι άνθρωποι από ποιον θα αποζημιωθούν κύριε Μητσοτάκη;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «είναι γνωστό ότι θέλετε διαρκώς κάποιος άλλος να φταίει εκτός από σας. Ο τρόπος με τον οποίο μιλήσατε αναδεικνύει και ενισχύει το επιχείρημα μου ότι η συγγνώμη σας ήταν απολύτως προσχηματική. Μας λέτε μέχρι τώρα ότι φταίει η εταιρεία η ιδιωτική, αλήθεια εσείς δεν είστε της άποψης ότι οι βασικές υποδομές πρέπει να είναι σε ιδιώτες και προχωράτε συνεχώς ιδιωτικοποιήσεις; Φταίει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία που δεν προέβλεψε τον ακριβή όγκο της χιονόπτωσης, φταίνε και κάποιοι άλλοι τρίτοι, αλλά εσείς δε φταίτε πουθενά. Εσείς τα έχετε κάνει πάλι όλα τέλεια!».

Απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Ανεξήγητη η αγάπη σας για την Αττική Οδό

Σκληρή απάντηση με σαφέστατες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός απάντησε και στον χαρακτηρισμό «μεσάζοντας» που του απέδωσε στη δική του παρέμβαση ο κ. Τσίπρας. «Δεν ήταν ζήτημα πολιτικού θάρρους, ήταν ζήτημα αξιοποίησης των δεδομένων. Για να καταλήξω, επί του ύφους του οργισμένου που πάντα υιοθετείτε στις τοποθετήσεις σας, δυο παρατηρήσεις. Έχω εντοπίσει αφωνία για τις ευθύνες της Αττικής Οδού. Εγώ εξασφάλισα 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο. Εσείς δεν το κάνατε επί των ημερών σας. Ο δικός σας νόμος δεν προέβλεπε καν αποζημίωση από τον παραχωρησιούχο όταν έχει ευθύνες έναντι στον πολίτη. Μεσάζοντας ή πρωθυπουργός που έδειξε διάθεση να συγκρουστεί με μια μεγάλη εταιρεία;».

«Εσείς κ. Τσίπρα, γιατί τέτοια αγάπη για την Αττική Οδό; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και κλείνοντας υπογράμμισε «Αναφερθήκατε σε δήθεν προσχηματική συγγνώμη. Την προτιμώ έστω κι αν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί προσχηματική, από την καμία συγγνώμη που δεν ακούσατε ποτέ από τη δική σας κυβέρνηση, όταν είχατε 120 νεκρούς στο Μάτι».

Στυλιανίδης: Δεν υπάρχουν πρακτικά, για όλα φταίει το γεγονός ότι δεν έχουμε ραντάρ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Χρήστος Στυλιανίδης εμφανίστηκε απολογητικός πετώντας όμως ουσιαστικά όλες τις ευθύνες για το φιάσκο του κακού χαμού στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει μετεωρολογικά ραντάρ για να προβλέπουν επ’ ακριβώς τις ποσότητες χιονιού στους δρόμους. Όταν ρωτήθηκε από την κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι στις συσκέψεις δεν κρατήθηκαν πρακτικά: «Έχω και τις ανακοινώσεις της Παρασκευής και τις Κυριακής και εκεί μπορείτε να βρείτε απαντήσεις. Θα τα καταθέσω. Σε τέτοιες συναντήσεις τα πρακτικά δεν έχουν καμία σημασία. Τα πρακτικά θα βαρύνουν το κλίμα και οι άνθρωποι που θα πρέπει να υπηρετήσουν για να βρουν τον κοινό βηματισμό για μία φυσική καταστροφή δεν θα τα καταφέρουν. Δεν θα είναι σωστό για τον τόπο μας να μπούμε σ’ αυτή τη λογική, δεν θα προσφέρουμε». Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι υπήρχε σχέδιο αλλά δεν υλοποιήθηκε, γιατί υπήρχε έλλειψη συντονισμού. «Η ασάφεια και η έλλειψη συντονισμού της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με ιδιωτική εταιρεία αλλά ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν η Αττική Οδός. Ειδικά οι Αττικές Διαδρομές διαβεβαίωσαν ότι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και διέθετε παραπάνω οχήματα. Αντίθετα η Νέα Οδός ανταπεξήλθε».

Παράλληλα άφησε σαφέστατες αιχμές για τοπικούς άρχοντες οι οποίοι φωτογραφίζονται στο χιόνι λέγοντας: «Κάποιος ψάχνει τον Στυλιανίδη. Πού ήταν ο Στυλιανίδης έλεγαν εκείνο το βράδυ. Η διαχείριση κρίσεων δεν γίνεται ούτε με γιουρούσια και ο αυτοσχεδιασμός πάντα αποτυγχάνει. Ο Στυλιανίδης δεν θα κυκλοφορεί να βγάζει φωτογραφίες για τα social media. Προτιμώ να κάνω τη δουλειά μου».

Τέλος αποκάλυψε ότι θα είχε παραιτηθεί αν υπήρχε έστω κι ένας νεκρός από την κακοκαιρία.

Το χθεσινό απόγευμα και η μη προγραμματισμένη μάχη μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα προμηνύει και το τι θα ακολουθήσει σήμερα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η πόλωση θα ανέβει στα ύψη με εκατέρωθεν βολές από την τραγωδία της Μάνδρας μέχρι το Μάτι και τον χιονιά «Ελπίδα». Βεβαίως σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα τεθούν οι σωστές ερωτήσεις και αν θα δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις για το τι ακριβώς πήγε λάθος στην κακοκαιρία που ταλαιπώρησε τους πολίτες τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...