Βουλή- Μενδώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις πρακτικές του, ξεχνώντας πως δοκιμάστηκε, κρίθηκε και απέτυχε

Μοιραστειτε το

Βουλή: Σε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει τις δυνάμεις του και να περιορίσει τις φυγόκεντρες τάσεις των ψηφοφόρων του και σε επιδίωξή του να θολώσει την εικόνα των μεγάλων εσωκομματικών του προβλημάτων, να πολώσει το κλίμα και να ασκήσει αντιπολίτευση πατώντας στις γνωστές πρακτικές του παρελθόντος όταν ήταν και πάλι αξιωματική αντιπολίτευση, επέδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Η κ. Μενδώνη, τόνισε στην ομιλία της, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τις πρακτικές του, διότι μόνον αυτές γνωρίζει, ξεχνώντας ότι μεσολάβησαν πέντε χρόνια δικής του διακυβέρνησης, κατά την οποία κυβέρνησε, δοκιμάστηκε, κρίθηκε και απέτυχε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνομολόγησε ότι αγνοούσε βασικούς κανόνες διακυβέρνησης, εγχώριους και ευρωπαϊκούς, που με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχείρησε να αποκρύψει την εκατόμβη στο Μάτι που περιορίστηκε στην ομολογία ότι έτυχε στραβή στη βάρδια του, εγκαλεί αυτή την κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι ξέρει και να αναγνωρίζει τα λάθη της, να διδάσκεται εν τοις πράγμασι από αυτά, να διορθώνει αστοχίες και παραλείψεις και εν τέλει να μην διστάζει να ζητήσει συγγνώμη και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο» είπε η υπουργός Πολιτισμού για να συμπεράνει ότι «Μιλάμε προφανώς για διάσταση πολιτικού ήθους και συναίσθηση της ευθύνης».

Όπως επισήμανε, στους 24 από τους 30 μήνες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, η κυβέρνηση αυτή αντιμετώπισε σοβαρές κρίσεις υψηλού κινδύνου όπως του Έβρου και του Αιγαίου κυρίως όμως κλήθηκε να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πανδημική κρίση. Απεναντίας, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στα θύματα για την επαναφορά της στην κυβέρνηση και αρνείται την επιτυχία του εμβολιασμού, του πολλαπλασιασμού των ΜΕΘ και την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ επιχειρεί με προπαγάνδα να εμφανίσει σαν ανύπαρκτο το πακέτο των 44 δις ευρώ που διατέθηκαν στους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία. Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε η κ. Μενδώνη, «μας κατηγορεί ότι αδιαφορούμε για τους εργαζόμενους στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού όταν μέχρι σήμερα έχει διατεθεί 1 δις ευρώ για την ενίσχυση του πληττομένου αυτού χώρου και επιπλέον 200 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Η υπουργός Πολιτισμού παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αστοχίες και ελλείψεις στην αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας, ωστόσο επισήμανε ότι δεν θύματα και προσέθεσε πως οι συγκρίσεις τεκμηριώνουν απολύτως ποιοι απέτυχαν παταγωδώς στην διαχείριση των κρίσεων της πλημμύρας και της φωτιάς. Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχεδιαστεί καμία πολιτική που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης στην πολιτιστική κληρονομιά, ιδίως για την περιοχή της Μεσογείου, ενώ από τότε που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση καταρτίζετε εθνικό σχέδιο για την διαχείριση τέτοιων κινδύνων και διατίθενται και ανάλογοι πόροι.

«Ακόμη και το εθνικό όραμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα ενώ οι συντηρητικοί Times του Λονδίνου άλλαξαν στάση χάρη στις πολιτικές μας άλλαξαν στάση μετά από 50 χρόνια, η αξιωματική αντιπολίτευση μόνον μιζέρια άρνηση και μεμψιμοιρία εξέφρασε» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Πολιτισμού. Καταλόγισε τέλος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν διστάζει να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, ακόμη κι αν αυτές είναι απαξιωτικές και προσβλητικές για τη χώρα. «Να μην αναφερθώ στην Ακρόπολη η στο Τατόι, θα αναφερθώ όμως στην δήθεν καταστροφή των Μυκηνών από πυρκαγιά. Προκειμένου να αντιπολιτευτούν το υπουργείο μιλούσαν συνειδητά ψευδόμενοι για καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου μέχρι και της πύλης των Λεόντων, αγνοώντας ότι από αιώνες αυτή έχει το φαιό αυτό χρώμα λόγω του είδους του πετρώματος και των μυκήτων, δυσφημώντας έτσι την Ελλάδα στο εξωτερικό και μη υπολογίζοντας τις επιπτώσεις στον Τουρισμό και την τοπική Οικονομία» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Όλα είναι θέμα διαφοράς και συναίσθησης ευθύνης».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...