Βουλή – Αχτσιόγλου: Αυτά είναι τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό

Μοιραστειτε το

Η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι φορολογούμενοι, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το κράτος χάνουν από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ευνοημένες είναι μετρημένες στα δάχτυλα πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες, ολιγοπώλια», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή.

«Αυτή είναι η μόνιμη επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Ασκεί πολιτική για την κερδοφορία ολιγοπωλιακών συμφερόντων. Όπως έπραξε στην παιδεία, όπως πράττει στην υγεία με τη διαρκή εξυπηρέτηση των κλινικαρχών, έτσι και στο ασφαλιστικό. Η κοινωνία πλέον αντιλαμβάνεται το για ποιους ασκεί πολιτική ο κ. Μητσοτάκης κι αυτό δεν θα το ανεχτεί για πολύ», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου απάντησε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

​​​Είναι ψευδές πως είναι αναγκαία γιατί το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει. Το δημόσιο και διανεμητικό ασφαλιστικό είναι βιώσιμο, χάρη στη μεταρρύθμιση του 2016, επομένως δεν συντρέχει αναγκαιότητα αλλαγής του. Πόσο δε μάλλον για την επικουρική που δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά.

Είναι ψευδές πως γίνεται για το καλό ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις. Η τοποθέτηση των εισφορών των νέων ασφαλισμένων σε ατομικούς λογαριασμούς θέτει σε πλήρη αβεβαιότητα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις.

Λέτε ότι οι συντάξεις θα καλυφθούν από τον Προϋπολογισμό. Θα χρειαστεί κρατική χρηματοδότηση που θα επιβαρύνει όλους μέσω της γενικής φορολογίας. Η επιβάρυνση αυτή φτάνει σωρευτικά ως και τα 74 δισ., πρόκειται για δυσβάσταχτο βάρος.

Είναι ψευδές πως γίνεται για το καλό της νέας γενιάς. Οι εισφορές των ασφαλισμένων θα εκτίθενται στους κινδύνους των κεφαλαιαγορών, θα τζογάρονται. Καλλιεργείτε μια επίπλαστη εικόνα για τις αποδόσεις των ασφαλιστικών προϊόντων. Δεν λέτε ότι στο παρελθόν υπήρξαν τεράστιες απώλειες. Ουσιαστικά ο κίνδυνος των κεφαλαιαγορών μεταφέρεται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Είναι ψευδές ότι ενισχύεται η διαγενεακή αλληλεγγύη. Αλήθεια είναι ότι η πλήρης ατομικότητα εκτινάσσει τις διαγενεακές ανισότητες, διότι οι νέες γενιές θα πληρώσουν το δημοσιονομικό κενό μέσω της φορολογίας.

Είναι παντελώς έωλο πως θα προκαλέσει εκτίναξη της ανάπτυξης. Η μετακίνηση των κεφαλαίων είναι απολύτως ελεύθερη, τα κεφάλαια θα επενδυθούν όπου υπάρχουν καλύτερες αποδόσεις, στο εξωτερικό. Άρα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως όφελος, μόνο τεράστιο κόστος, για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη – Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Μίκης Θεοδωράκης: Τι συμβαίνει όταν στη χώρα κηρύσσεται «εθνικό πένθος»

Mad Clip: Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα μετά τον θάνατό του (photo)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...