Βορίδης: Τεράστιο το πρόβλημα των ειδικών μοριοδοτήσων που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

«Φωνάζαμε ως αντιπολίτευση και μας λοιδορούσαν» σχολίασε δεικτικά ο υπουργός Εσωτερικών  

Άστραψε και βρόντηξε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με αφορμή το θέμα της ειδικής μοριοδότησης που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε προκηρύξεις, οι οποίες κρίνονται αντισυνταγματικές.

Ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για κληροδότημα των αντισυνταγματικών προκηρύξεων οι οποίες πέφτουν στα δικαστήρια η μια πίσω από την άλλη δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους με τις ειδικές μοριοδοτήσεις. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην προκήρυξη για τους νοσηλευτές, αλλά και εσχάτως για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίες αμφότερες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι σε αυτούς τους ανθρώπους, τάζοντας τους επί της ουσίας την εξασφάλιση του διορισμού τους με τη μέθοδο των ειδικών μοριοδοτήσεων και η κατάληξη ήταν να κριθούν όλες αντισυνταγματικές.

«Οι προκηρύξεις ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν η μία μετά την άλλη ως αντισυνταγματικές για τις ειδικές μοριοδοτήσεις. Έπεσε ως αντισυνταγματική η προκήρυξη για τους νοσηλευτές, έπεσε τώρα ως αντισυνταγματική η προκήρυξη για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” με τις ειδικές μοριοδοτήσεις, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους. Σας τα θυμίζω γιατί όταν τα λέγαμε ως αντιπολίτευση αυτά λοιδορούμασταν από τον κ. Ζαχαριάδη και τους συντρόφους του και λέγαμε ότι εμπαίζετε και τους εκμεταλλεύεστε τώρα τους ανθρώπους και τους κλείνατε το μάτι ότι με την ειδική μοριοδότηση θα μπουν. Οι ειδικές μοριοδοτήσεις έπεσαν» τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι το θέμα των ειδικών μοριοδοτήσεων συνιστά ένα δύσκολο και σύνθετο θέμα που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή κυβέρνηση η οποία πρέπει να βρει τρόπο να το λύσει δηλώνοντας με νόημα ότι «εγώ δεν παίζω με την αγωνία των εργαζομένων, άλλοι παίζουν».

Διαβάστε ακόμα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...