Βολές Ντόρας Μπακογιάννη κατά Σαμαρά για διερευνητικές επαφές – Όταν ήταν Πρωθυπουργός δεν τα έλεγε αυτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιραστειτε το

Πολύς λόγος για τη συνέντευξή, του πρώην πρωθυπουργού, στην «Καθημερινή της Κυριακής», καθώς εμφανίζεται αντίθετος με τις διερευνητικές συζητήσεις Αθήνας – Άγκυρας, απορρίπτει την προσφυγή στη Χάγη και προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια, όταν έρθουν στη Βουλή. 

Ο κ. Σαμαράς στην συνέντευξή του για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας, επαναλαμβάνει, προηγούμενη δήλωσή του ότι «με “πειρατές” δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος».

Ακόμα, αντιτίθεται και στην ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο».

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου κ. Ταραντίλης ότι «ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι θέσεις του για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό». 

Οι πάγιες όμως αυτές θέσεις του κ. Σαμαρά, έσπευσε να παρατηρήσει στο δικό της σχόλιο η Ντόρα Μπακογιάννη, γνώρισαν ένα διετές διάλειμμα, την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός και οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονταν κανονικά, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Σε δηλώσεις της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών –και ηττημένη στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 από τον Αντώνη Σαμαρά– επέλεξε να «αδειάσει» με το γάντι τον πρώην πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του, ως άλλος τουρκοφάγος, σχετικά με τον 61ο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας, επισημαίνοντας με απλά λόγια ότι αυτά δεν τα έλεγε όταν ήταν πρωθυπουργός.

Όσο για το ενδεχόμενο να βρει ο κ. Σαμαράς υποστηρικτές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. προκαλώντας ενδεχομένως πρόβλημα στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την κύρωση των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία), η κυρία Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν βουλευτές που θα τον ακολουθήσουν στη λογική αυτή της «σκληρής γραμμής».

Πηγή: Protagon.gr

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...