Βερολίνο – κορονοϊός: Πέρασε ο αμφιλεγόμενος νόμος των “ευρύτερων εξουσιών” της κυβέρνησης Μέρκελ

Μοιραστειτε το

Εν μέσω συγκρούσεων χιλιάδων διαδηλωτών με την αστυνομία στο Βερολίνο, η γερμανική Βουλή ενέκρινε με 415 ψήφους υπέρ έναντι 236 κατά και 8 αποχές, τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης Μέρκελ περί προστασίας από τις λοιμώξεις.

Σε μια έντονη συζήτηση, οι εκπρόσωποι του μεγάλου συνασπισμού υπερασπίστηκαν το νομοσχέδιο, με το οποίο θωρακίζεται νομικά η επιβολή περιορισμών σε περίπτωση πανδημίας. Αντίθετα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν  υποστηρίζοντας ότι κυβέρνηση θέλει εκ των υστέρων να νομιμοποιήσει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία χρησιμοποιούσε αντλίες νερού για να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων ατόμων στην Πύλη του Βρανδεμβούργου , επειδή  δεν τηρούσαν  τα μέτρα ασφαλείας. Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν

berlin

Στη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε ότι η  πανδημία είναι «το γεγονός του αιώνα, μια φυσική καταστροφή και εκ τούτου, η ψήφιση του νόμου αποσκοπεί στο να δώσει στην κυβέρνηση τις εξουσίες να αντιμετωπίσει αυτόν τον ιό ακόμη καλύτερα.

“Εμείς, ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κρατιδιακές αρχές, σε αυτήν την πανδημία χρειαζόμαστε τις εξουσίες και τα μέσα για να ενεργούμε και να λαμβάνουμε αποφάσεις για την προστασία και το όφελος των πολιτών μας”, δήλωσε ο Σπαν.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι διαπράττει μαζική παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ μίλησε για έναν «κατάλογο περιορισμών στην ελευθερία των πολιτών, που δεν συνδέονται καν με συγκεκριμένες καταστάσεις και δίνει σε αυτούς που έχουν την εξουσία ένα δωρεάν εισιτήριο”.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, Γιαν Κόρτε έκανε λόγο για αντιφάσεις στα προστατευτικά μέτρα που  εγκρίθηκαν από την πλειοψηφία και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μέρκελ ότι  “δίνει  δισεκατομμύρια για τη Lufthansa, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για φίλτρα αέρα στα σχολεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...