Βγήκε νικητής ο 8χρονος Γιάννης από την ΜΕΘ του Ρίου – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Με χειροκροτήματα ανακούφισης και με τους ανθρώπους γύρω του να χαμογελούν με αισιοδοξία, ο 8χρονος Γιάννης βγήκε νικητής από τη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο  μικρός είχε να αντιμετωπίσει το σύνδρομο Καβασάκι που παρουσιάστηκε ως επιπλοκή του κορωνοϊού και έδωσε την δική του μάχη ζωής.

Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, η έξοδος του μικρού Γιάννη από τη ΜΕΘ είναι μια τεράστια νίκη των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και του ίδιου του παιδιού και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για αντίστοιχες περιπτώσεις.

«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για τον Γιάννη μας. Σήμερα βγαίνεις από την Εντατική, θέλουμε να σε συγχαρούμε. Ήσουν δυνατός, νίκησες αυτή την αρρώστια. Σου δίνουμε έναν έπαινο με το όνομά σου» είπε ο γιατρός. «Αυτό είναι ένα κράνος που χρησιμοποιούμε στην Εντατική στα δύσκολα περιστατικά. Γράφει το όνομά σου, γράφει ότι είσαι αστροναύτης. Τα όνειρά σου να τα πραγματοποιήσεις. Αυτή είναι η νίκη της ζωής, να είσαι περήφανος για σένα», τόνισε.

«Την προηγούμενη Παρασκευή το παιδί έκανε μάθημα στη τηλεκπαίδευση και αφού παρακολούθησε μία ώρα, μετά ήρθε κουρασμένο και μου είπε «μπαμπά δεν μπορώ άλλο κουράστηκα». Εγώ του λέω «τι έχεις παιδί μου» μου λέει «μάλλον με πόνεσε το κεφάλι μου από το μάθημα» και του βάλαμε θερμόμετρο γιατί είδα ότι ήταν ζεστό, είχε 38,5. Το ρώτησα «τι έπαθες Γιαννάκη μου, κουράστηκες» και μου λέει το παιδί «ναι μάλλον κουράστηκα…» είπε ο πατέρας του σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τι ζήτησε ο 8χρονος Γιάννης
Η μητέρα του μικρού Γιάννη με δάκρυα στα μάτια δήλωσε χθες στην κάμερα της ΕΡΤ πως το μόνο που της ζήτησε, ήταν μην ανοίξουν τα αδέρφια του το χριστουγεννιάτικο δώρο του, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι. «Στο σπίτι ήταν 2 μέρες με πυρετό και στο τρίτο εικοσιτετράωρο τη Δευτέρα η παιδίατρός μας μάς είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» ανέφερε.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα