Βατόπουλος για click away: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Μοιραστειτε το

Την προσοχή των πολιτών που θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους τα Χριστούγεννα με τη διαδικασία του click away επέστησε ο καθηγητής μικροβιολογίας  Αλκιβιάδης Βατόπουλος

«Θα πρέπει να μην αυξηθεί η κινητικότητα και ο συνωστισμός των πολιτών τώρα που ξεκινάει η διαδικασία του click away. Όσοι επισκέπτονται καταστήματα και βλέπουν πολύ κόσμο καλύτερο είναι να φεύγουν και να πηγαίνουν κάποια άλλη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr

«Θα πρέπει να μην αυξηθεί η κινητικότητα και ο συνωστισμός των πολιτών τώρα που ξεκινάει η διαδικασία του click away. Όσοι επισκέπτονται καταστήματα και βλέπουν πολύ κόσμο καλύτερο είναι να φεύγουν και να πηγαίνουν κάποια άλλη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Tα πρώτα εικοσιτετράωρα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away αποτελούν το απόλυτο crash test για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Από την ανάλυση της αποτύπωσης που θα διενεργηθεί την προσεχή εβδομάδα θα προσδιοριστεί το εάν για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και ανήμερα των δυο γιορτινών ημερών, γίνει ακόμη μια κίνηση χαλάρωσης.

Πώς θα λειτουργήσει το click away

Από αυτήν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και παρά τη διατήρηση της αναστολής στην λειτουργία του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια, οι πελάτες των καταστημάτων θα μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους, είτε μέσα από το διαδικτυακό κατάστημα μιας επιχείρησης και να πληρώνουν online, είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και να προβαίνουν στην εξόφληση της αγοράς τους μέσω του συστήματος POS έξω από το κατάστημα.

Στην περίπτωση των τηλεφωνικών παραγγελιών για να μετακινηθεί ο πελάτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή αποστολή μηνύματος SMS από την επιχείρηση που θα αναφέρει την επωνυμία της, το ΑΦΜ της, το όνομα του πελάτη και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα παραλαμβάνει την παραγγελία του.

Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία και όχι ομάδες προσώπων, οικογένειες ή παρέες. Θα προβλέπεται πλαφόν στην αναμονή έξω από τα καταστήματα έως 9 άτομα και η απόσταση μεταξύ των πελατών θα πρέπει να είναι το λιγότερο 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Από την άλλη, τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργούν με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και ανώτατο όριο πελατών τα 4 άτομα για καταστήματα 100 τ.μ. ή ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Στα κομμωτήρια, έως 100 τ.μ. θα επιτρέπονται έως 4 θέσεις εργασίας με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα η μία θέση εργασίας από την άλλη. Θα απαγορεύεται η αναμονή σε χώρο κοινόχρηστο εντός του κομμωτηρίου και όλοι θα πηγαίνουν μόνο με συγκεκριμένο ραντεβού που θα αποδεικνύεται με SMS, ώστε να μη γίνει κατάχρηση του μέτρου.

Όπως έχει διευκρινιστεί για τις μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2 κατά την αποστολή του προβλεπόμενου SMS στο 13033.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...