Βατόπουλος για μεταλλάξεις: Πώς πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε – Τι ισχύει με τις μάσκες

Μοιραστειτε το

Αναφερόμενος στο ακανθώδες ζήτημα των ημερών αναφορικά με την πανδημία, το οποίο απασχόλησε την Παρασκευή και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιώντας έκτακτη σύσκεψη, ο κ. Βατόπουλος είπε στο Mega:

«Έχουν εμφανιστεί 2-3 τέτοιες μεταλλάξεις που φαίνεται ότι όντως μεταδίδονται ευκολότερα και έχουν επικρατήσει. Το ότι μεταδίδονται ευκολότερα δε σημαίνει ότι έχουν και μεγαλύτερη θνητότητα. Μάλλον αντίθετα πάει αυτό. Εχτές ανακοινώθηκε από τους Βρετανούς ότι φοβούνται ότι έχει και μεγαλύτερη θνητότητα. Δεν έχει αποδειχτεί ακόμα. Είναι πάντως λογικό να επικρατούν μεταλλάξεις που μεταδίδονται ευκολότερα. Είναι λάθος να απομονώνουμε αυτούς που έχουν μετάλλαξη. Καλό είναι να χαρτογραφήσουμε αν η μετάλλαξη είναι στην Ελλάδα και πόσο γρήγορα μεταδίδεται, και να καθυστερήσουμε την είσοδό της».

Σύμφωνα με τον καθηγητή «το εμβόλιο καλύπτει τη μετάλλαξη προς το παρόν. Αλλά αν η μετάλλαξη επικρατήσει στην Ελλάδα πρέπει να το ξέρουμε για να δούμε πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί, να γίνει προγραμματισμός τους», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με τις μάσκες, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των υφασμάτινων, δήλωσε:

«Δεν έχω καταλάβει να έχει αλλάξει κάτι με τις μάσκες. Αυτές που έχουν βαλβίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Ναι μεν προφυλάσσεται αυτός που τη φοράει, αλλά μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν ο ιός είναι πιο μεταδοτικός, να έχουμε μια μάσκα που να προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...