Βασίλης Κορκίδης: Επιστολή στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς

Μοιραστειτε το

Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και επίτιμος Πρόεδρος του Ε.Σ.Π., Βασίλης Κορκίδης, απέστειλε ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους του.

Στην επιστολή του ο κ. Κορκίδης επισημαίνει  τις προκλήσεις της πανδημίας και τη σημασία της ενεργής συμμετοχής όλου του εμπορικού κόσμου της πόλης, τόσο στις διαδικασίες εκλογής των νέων μελών του ΔΣ, όσο και στις μελλοντικές αποφάσεις, ενέργειες και εξελίξεις. Επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία και τη διαχρονική στήριξη του Επιμελητηρίου στον ιστορικό εμπορικό σύλλογο του Πειραιά. Αναλυτικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Το εμπόριο είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική και ευρωπαϊκή ανάκαμψη, αλλά χρειάζεται βοήθεια με επενδύσεις και σωστές πολιτικές από την ΕΕ. Σε πρόσφατο Παγκόσμιο τηλε-Συνέδριο, παρουσιάστηκαν από την EuroCommerce οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το εμπόριο σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον ζωτικό ρόλο του εμπορικού τομέα στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάκαμψης. Το εμπόριο έχει επηρεαστεί με διαφορετικούς τρόπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ολόκληρο το οικοσύστημα θα δει σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν από αυτό. Θα δούμε έναν αριθμό γνωστών αλυσίδων να κλείνουν τις πόρτες τους για πάντα, με το λιανικό εμπόριο ένδυσης να πλήττεται ιδιαίτερα, και άλλοι να μειώνουν τον αριθμό των καταστημάτων και του προσωπικού που διαθέτουν σήμερα. Η πανδημία επιτάχυνε, επίσης, την τάση προς τις διαδικτυακές πωλήσεις, και οι καταναλωτές, που έχουν συνηθίσει τώρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, θα χρησιμοποιούν αυτό το κανάλι περισσότερο στο μέλλον. Η ιδιωτική κατανάλωση αποτελεί περίπου το 60% του ΑΕγχΠ της ΕΕ, και εάν το εμπόριο αντιμετωπίζει προβλήματα, το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο της οικονομίας. Ομοίως, με τη βοήθεια στην επιτάχυνση της ήδη ενεργού δέσμευσης της οικονομίας με την ψηφιακή καινοτομία και τη βιωσιμότητα, το οικοσύστημα λιανικής και χονδρικής πώλησης μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μοχλό για να ξανασταθεί η Ευρώπη στα πόδια της….”

Mere: Οι κλεισμένες συμφωνίες και οι φήμες για Ιβάν ΣαββίδηΤα μέτρα που έχουν “κλειδώσει” για την ΑττικήΚορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...