Βασίλης Κικίλιας: Ο τουρισμός πάει μέχρι τώρα πολύ δυνατά

Μοιραστειτε το

Κικίλιας: Για όσους θέλουν να επισκεφθούν την χώρα μας, προσφέρουμε ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν

«Σε ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, με πανδημία, πόλεμο, πληθωρισμό και ακρίβεια, ο τουρισμός πάει μέχρι τώρα πολύ δυνατά. Είναι η κύρια πηγή εσόδων για την μέση ελληνική οικογένεια, για τον πρωτογενή τομέα, για τις τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και για τις υποδομές και τις κατασκευές».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Ναύπακτο, μετά τις συναντήσεις που είχε στο δημαρχείο με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Γκίζα, εκπροσώπους φορέων κ.α.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «για όσους θέλουν να επισκεφθούν την χώρα μας, προσφέρουμε ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν».

Μιλώντας για την Ναύπακτο, είπε ότι «μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης και το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει αυτόν τον εναλλακτικό προορισμό, που έχει να προσφέρει πολλά σε Έλληνες τουρίστες και σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό».

«Θέλω να αναφέρω επιγραμματικά», συνέχισε, «το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kite Surf που θα γίνει το φθινόπωρο στην Ναύπακτο, τις τεράστιες δυνατότητες αθλητικού αναρριχητικού τουρισμού και την πολύ μεγάλη συνδυαστική δύναμη που έχουν η θάλασσα και το βουνό στην περιοχή, μαζί βέβαια με τα παραδοσιακά προϊόντα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι κομβικό το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη στο χάρτη η Ναύπακτος και συστήνω σε όλους τους Έλληνες να επισκεφθούν την περιοχή», συμπληρώνοντας ότι «οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές».

«Άρα», συνέχισε, «σε ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, η Ναύπακτος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αφού είναι κοντά στην Αθήνα, στα αεροδρόμια, σε κεντρικούς οδικούς άξονες και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου».

Ακόμη, είπε ότι «η Ναύπακτος, αλλά και η ορεινή Ναυπακτία, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, συμπληρώνοντας ότι η περιοχή μπορεί να γίνει προορισμός για όλο τον χρόνο».

Σχετικά με τα έργα στην Ναύπακτο, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «στα βασικά θέματα στα οποία μπορούμε να παρέμβουμε ως υπουργείο, μέσα από τον αναπτυξιακό βραχιόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο ΕΣΠΑ νομίζω ότι θα πρέπει να προταχθεί η μαρίνα, η οποία έχει χωροθετηθεί εδώ και καιρό».

Μιλώντας για τις επενδύσεις, σημείωσε ότι «βλέπω ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον από ιδιώτες», ενώ όπως πρόσθεσε, «υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για αμερικάνικες επενδύσεις».

Η επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στην Ναύπακτο συνεχίζεται με συναντήσεις που έχει με επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...