Βασίλης Κικίλιας: Η τουριστική σεζόν θα κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο – Εκτοξεύεται η πληρότητα

Μοιραστειτε το

«Τα καταφέραμε όταν δεν είχαμε εμβόλια, θα τα καταφέρουμε και τώρα, η πλειονότητα τουριστών και Ελλήνων κινούνται σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας αναφορικά με τους κινδύνους εξάπλωσης του κορονοϊού κατά το καλοκαίρι

«Γίνεται από το χειμώνα πολύ σκληρή δουλειά για την επιμήκυνση της σεζόν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εννέα απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός Τουρισμού, επικαλούμενος διεθνή στοιχεία κρατήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανέφερε μιλώντας στον ANT1 πως, «6 από τους 10 προορισμούς είναι ελληνικοί», μεταξύ των οποίων η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική και η Αθήνα.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνέχεια, στη χρήση ελληνικών προϊόντων από την πλειοψηφία των ξενοδοχείων, επισημαίνοντας ότι, στόχος είναι «να γεμίσουν οι τσέπες της ελληνικής οικογένειας».

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε μη παραδοσιακούς προορισμούς, που «βλέπουν» την πληρότητά τους να εκτοξεύεται, φέρνοντας πως παράδειγμα τη Θάσο και την Ήπειρο, μεταξύ άλλων.

«Η τουριστική σεζόν φέτος θα τελειώσει το Δεκέμβρη», εκτίμησε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος με την εξάπλωση του κορονοϊού μέσω του ανοίγματος του τουρισμού, σημείωσε πως «τα καταφέραμε όταν δεν είχαμε εμβόλια, θα τα καταφέρουμε και τώρα, η πλειονότητα τουριστών και Ελλήνων κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Από εκεί και πέρα, πρέπει όλοι να προσέχουμε».

Επιδότηση τουρισμού

Στις 8-9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που θα παρέχει ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ προς χρήση σε οποιοδήποτε κατάλυμα.

Τα κριτήρια, σύμφωνα με τον Υπουργό, είναι:

  • 16.000 ατομικό εισόδημα
  • 28.000 σε ζευγάρι
  • Προσαύξηση 1.500 ανά τέκνο, για τα δύο πρώτα παιδιά.

Επιπλέον, θα δοθούν χωρίς κριτήρια και τα EviaPass και SamosPass, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε όποια επιχείρηση επιθυμεί ο κάτοχός τους.

Κληθείς να σχολιάσει το “Turkagean” και το αν σκοπεύει η ελληνική πλευρά να κάνει κάτι, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε πως, «δεν σκοπεύουμε να κάνουμε καμπάνια για το Αιγαίο. Το Αιγαίο, τα νησιά μας, οι ελληνικές διακοπές, είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα μπούμε εμείς στην ίδια πλάστιγγα».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...