Βασάνισαν για ώρες επιχειρηματία μέσα στη σπίτι του, για να τους αποκαλύψει τον συνδυασμό του χρηματοκιβωτίου! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Επί πέντε ώρες υπέμενε… μεσαιωνικά βασανιστήρια με ανελέητο ξυλοδαρμό και «εικονικούς» πνιγμούς ένας 71χρονος ομογενής επιχειρηματίας από την Ουκρανία, ώσπου να υποδείξει σε δύο κουκουλοφόρους πώς να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της μονοκατοικίας του στη Βούλα! 

Το μεγάλο λάθος του ηλικιωμένου Ελληνοουκρανού ήταν ότι μοιράστηκε με έναν 70χρονο Ουκρανό και τον 31χρονο γιο του τις ευχάριστες εξελίξεις στη ζωή του, για τον «θησαυρό», δηλαδή, από 1.000.000 ευρώ και πλάκες χρυσού που αποκόμισε από την πώληση του εργοστασίου που διατηρούσε στην Ουκρανία, καθώς τους νόμιζε φίλους του.

Ο 70χρονος συνταξιούχος της ουκρανικής αστυνομίας απολάμβανε τη ζωή του στην Ελλάδα, καθώς είχε την άνεση να ζει σε μια πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο, μαζί με τον 31χρονο γιο του, ο οποίος δεν εργαζόταν. Εκεί γνωρίστηκαν με τον πρώην εργοστασιάρχη που θεωρούσε «ευυπόληπτους» τους δύο ομοεθνείς του και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, σε μια κοινή τους έξοδο τους ανέφερε ότι στη μονοκατοικία του στη Βούλα διατηρούσε χρυσό και το μεγάλο χρηματικό ποσό από την πώληση του εργοστασίου παραγωγής πυροσβεστήρων που διατηρούσε στην Ουκρανία, πριν από έναν χρόνο.

Τα ξημερώματα της 19ης Οκτωβρίου 2019 ο 71χρονος ομογενής είχε μόλις επιστρέψει από φαγητό σε ακριβό εστιατόριο των νοτίων προαστίων, έπειτα από πρόσκληση-άλλοθι του 70χρονου «φίλου» του και του γιου του, όταν τον αιφνιδίασαν δύο κουκουλοφόροι που είχαν διαρρήξει την πόρτα και τον περίμεναν στο εσωτερικό.

Eπειτα τον υπέβαλαν σε απίστευτα βασανιστήρια που περιελάμβαναν μέχρι και τον «εικονικό» πνιγμό του στην μπανιέρα! Eτσι, αναγκάστηκε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, στο οποίο είχε έξι πλάκες χρυσού, 400.000 ευρώ, χρυσές λίρες και ένα ρολόι αξίας περίπου 150.000 ευρώ.

Η αυτοψία απέφερε καρπούς

Από την αυτοψία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στη μονοκατοικία εντοπίστηκαν τα αποτυπώματα δύο Ουκρανών που είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι έπειτα από τυχαίο έλεγχο τον Απρίλιο του 2019 στα νότια προάστια, καθώς είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ο ένας -που είναι επαγγελματίας πρωταθλητής πυγμαχίας- φορούσε περούκα και ο άλλος είχε πλαστό διαβατήριο. Oλα έδειχναν ότι προετοίμαζαν ληστεία, όμως δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Μετά τη ληστεία στη Βούλα προέκυψε ότι οι δύο Ουκρανοί διατηρούσαν σχέσεις με τον συνταξιούχο αστυνομικό και τον γιο του και είχαν ταξιδέψει άλλες δύο φορές στην Αθήνα, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν «εσωτερική» πληροφόρηση από πατέρα και γιο που τους είχαν καλέσει στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν τη ληστεία. Αμέσως μετά όλοι τους διέφυγαν στην Ουκρανία.

Ωστόσο, στις 6 Οκτωβρίου ο 31χρονος επέστρεψε, καθώς στην Ανάβυσσο ζουν μόνιμα η σύζυγος και τα δύο παιδιά του, και συνελήφθη. Κατά την έρευνα στο σπίτι τους κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 84.780 ευρώ, 61.249 δολαρίων και 62.000 γρίβνα Ουκρανίας που αντιστοιχούσαν στο μερίδιό του από τη ληστεία.

Ο 31χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν από τις ουκρανικές Αρχές τις συλλήψεις του πατέρα του και των δραστών της επίθεσης.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα