Βαριές ποινές φυλάκισης για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στη Βόρεια Μακεδονία

Μοιραστειτε το

Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων έγινε η αιτία να πέσει η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι

AP Photo/Boris Grdanoski

Έξι πρόσωπα, τα οποία είχαν σημαντικές κυβερνητικές και άλλες δημόσιες θέσεις στη Βόρεια Μακεδονία, κρίθηκαν ένοχα για το σκάνδαλο των παράνομων ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων και καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από τρία έως 15 χρόνια. Το σκάνδαλο αυτό που ξέσπασε το 2016 ήταν η αιτία για να καταρρεύσει η συντηρητική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως αποκαλύφθηκ τότε, περισσότερα από 20.000 άτομα, μεταξύ των οποίων στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, δικαστές και δημοσιογράφοι, υπήρξαν στόχος των παρακολουθήσεων.

Από τη δικαστική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι επικεφαλής της συνωμοσίας ήταν ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Σάσο Μιγιάλκοφ, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Επίσης, σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα.

Ο Μιγιάλκοφ είναι πρώτος ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Γκρούεφσκι, ο οποίος κατέφυγε το 2018 στην Ουγγαρία για να αποφύγει να εκτίσει τη διετή ποινή φυλάκισης για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Οι άλλοι καταδικασθέντες είναι δύο πρώην στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών που επίσης έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και τους επιβάλλονται ποινές κάθειρξης 15 ετών, ενώ δύο πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές τριών και έξι ετών.

Ακόμη έξι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...