«Βαριά» η σκιά του Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου μετά τη νέα υποχώρηση Μητσοτάκη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Υπό την ομηρία του Αντώνη Σαμαρά εξακολουθεί να τελεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τον ανασχηματισμό και όπως ακριβώς αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδό της.

Πολλοί αποδίδουν τη νέα υποχώρηση Μητσοτάκη στις… ορέξεις Σαμαρά στις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Μεσσήνιος πολιτικός ότι δεν θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις για τα εθνικά μας θέματα.

Τα πολιτικά τέκνα του πρώην πρωθυπουργού είτε διασώθηκαν ακόμα μία φορά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Νίκη Κεραμέως, είτε αναβαθμίστηκαν, όπως ο Μάκης Βορίδης, ενώ υπήρξαν και πολυάριθμες είσοδοι στην κυβέρνηση από τη σαμαρική πτέρυγα.

Η επιρροή του Αντώνη Σαμαρά βαίνει αυξανόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αυτό υπάκουσε σε όλα τα κελεύσματά του, αρχής γενομένης από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σώθηκε ξανά «στο παρά πέντε» και καθ’ υπόδειξη του Μεσσήνιου πολιτικού. Βεβαίως, ήδη από τον «μίνι» ανασχηματισμό του Αυγούστου είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του -μέσω της αναβάθμισης των Νίκου Παπαθανάση και Θεόδωρου Σκυλακάκη-, όποτε είχε γλιτώσει πρώτη φορά την καρατόμηση με σαμαρικό βέτο.

Το αυτό συνέβη και το καλοκαίρι και χθες με τη Νίκη Κεραμέως, ενώ ο επίσης σαμαρικός Μάκης Βορίδης πήρε την καλύτερη… μεταγραφή, μετακινούμενος στο υπουργείο Εσωτερικών, ένα εξόχως κρίσιμο υπουργείο, ειδικά σε μια χρονιά που δεν αποκλείεται να είναι εκλογική. Ο πρώην πρωθυπουργός ικανοποιήθηκε και με τη σειρά των νεοεισερχομένων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σοφία Βούλτεψη. Η πάλαι ποτέ κυβερνητική εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ανέλαβε υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αρμοδιότητα την ένταξη.

Την ίδια ώρα, υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ζέττα Μακρή, ενώ ο Γιώργος Στύλιος ορκίζεται σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και για το Κτηματολόγιο. Ο μόνος υπουργός του περιβάλλοντος Σαμαρά που δεν απέφυγε την αποπομπή είναι ο Γιάννης Βρούτσης.

Μπορεί τον περασμένο Αύγουστο ο Αντώνης Σαμαράς να παρενέβη και να κατάφερε να σώσει από βέβαιη αποχώρηση τον τέως πλέον υπουργό Εργασίας, ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι δεν ήταν δυνατόν να διασωθεί πάλι. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός τον είχε «αδειάσει» δημοσίως πολλάκις, και για τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Πάντως, ο Γιάννης Βρούτσης αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ αναπληρωτές του ορίστηκαν οι επίσης σαμαρικοί Χρήστος Μπουκώρος και Θάνος Πλεύρης.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα