Βαραίνει κι άλλο το κατηγορητήριο για τον Νετανιάχου στο Ισραήλ

Μοιραστειτε το

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το αναθεωρημένο κατηγορητήριο κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ο οποίος μάχεται εδώ και μήνες για το πολιτικό του μέλλον.

Εισαγγελείς της χώρας, απαντώντας σε αίτημα των συνηγόρων του Μπένιαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσαν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορείται για απάτη, δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Σε μια από αυτές αναφέρεται ότι ο Νετανιάχου προώθησε νομοθεσία που ευνόησε κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Bezeq με αντάλλαγμα θετική κάλυψη προς το πρόσωπό του μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Walla.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 315 περιστατικά αιτημάτων προς το Walla ώστε να υπάρξει θετική κάλυψη προς τον πρωθυπουργό, αλλά και να «θαφτούν» αρνητικές για εκείνον ειδήσεις.

Η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκίνησε πέρυσι και είναι προγραμματισμένη για επανέναρξη τον επόμενο μήνα, τη στιγμή που η χώρα παραμένει σε πολιτική κρίση και οδεύει σε τέταρτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι είναι θύμα «κυνηγιού μαγισσών» από εχθρικά προς εκείνον μέσα, από την αστυνομία και από τη Δικαιοσύνη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...