Βέλγιο: Ο βασιλιάς Φίλιππος συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ετεροθαλή αδελφή του

Μοιραστειτε το

Την πρώτη του συνάντηση με την ετεροθαλή αδελφή του, Ντελφίν ντε Σαξ-Κόμπουργκ, είχε ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος.

Ο πρώην βασιλιάς Αλβέρτος Β΄, πατέρας του Φίλιππου, υποχρεώθηκε το 2019 να υποβληθεί σε τεστ DNA, στο πλαίσιο της μακράς διαμάχης του με την 52χρονη Ντελφίν, η οποία επί χρόνια δήλωνε ότι είναι κόρη του. Από την εξέταση αποδείχθηκε ότι πράγματι είναι ο βιολογικός πατέρας της, από μια εξωσυζυγική σχέση του.

Ο δικαστικός επίλογος γράφτηκε την 1η Οκτωβρίου, όταν το Εφετείο των Βρυξελλών αναγνώρισε στην Ντελφίν Μπουλ (όπως ήταν μέχρι τότε το επώνυμό της) το δικαίωμα να φέρει το επώνυμο της βασιλικής οικογένειας και τον τίτλο της πριγκίπισσας.

«Είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε στη διάρκεια μιας μακράς και πλούσιας συζήτησης που μας επέτρεψε να μιλήσουμε για τις ζωές μας και τα κοινά ενδιαφέροντά μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές «Φίλιππος και Ντελφίν».

Η Ντελφίν γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1968 από τη σχέση που διατηρούσε επί χρόνια η μητέρα της, βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμ, με τον Αλβέρτο. Ο τελευταίος ήταν εκείνη την εποχή πρίγκιπας διάδοχος, παντρεμένος από το 1959 με τη μελλοντική βασίλισσα Πάολα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...