Βέλγιο-Γρίπη των πτηνών: Η Μπριζ προστατεύει τους κύκνους της και τους βάζει σε καραντίνα

Μοιραστειτε το

Περίπου 120 κύκνοι που βρίσκονται στα κανάλια της βελγικής πόλης Μπριζ έχουν μπει σε καραντίνα για να ξεφύγουν από κάθε κίνδυνο μόλυνσης από τη γρίπη των πτηνών, μετά την ανακάλυψη των πρώτων κρουσμάτων της ασθένειας στη χώρα.

Η επιχείρηση, ενορχηστρωμένη από τις δημοτικές υπηρεσίες, έληξε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με τη σύλληψη αρκετών  από αυτούς, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο για… περιορισμό.

«Δεν είναι εύκολο να τα πιάσουμε, αλλά πρέπει να τα προστατεύσουμε από το πέρασμα των μεταναστευτικών πτηνών, είναι υποχρέωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», εξήγησε ο δήμαρχος (δήμαρχος), Ντερκ ντε Φω. Ένα ξέσπασμα γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στις 13 Νοεμβρίου σε καταφύγιο πτηνών στην Οστάνδη, όχι μακριά από την Μπριζ, οδηγώντας τη βελγική κυβέρνηση να επιβάλει τον περιορισμό των πτηνών (πουλερικά και πουλιά) σε όλους εκείνους που τα κρατούν. Μετά το ξέσπασμα εστιών στη Ρωσία και το Καζακστάν αυτό το καλοκαίρι, η επιδημία εξαπλώθηκε πρόσφατα στη Δυτική Ευρώπη.

Το modus operandi για την αλίευση κύκνων στη Μπριζ ήταν το εξής: μετά από πέντε ημέρες χωρίς φαγητό, τους έφεραν τελικά σπόρους, ένας τρόπος για να δημιουργήσουν ένα δόλωμα, μια «παγίδα» για αυτούς. Συγκεντρωμένα στο φαγητό τους, τα ζώα ήταν επομένως ευκολότερα θηράματα για να τα πιάσουν και να τα μεταφέρουν με φορτηγό στο καταφύγιο. Στην Μπριζ, οι κύκνοι αποτελούν ιδιοκτησία της πόλης, σε αντίθεση με τις πάπιες και τους ερωδιούς, οι οποίοι έχουν «ξεφύγει» από τον περιορισμό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro και το AFP.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...