Α. Φάουτσι: Ίσες ευκαιρίες για τους έγχρωμους στη χορήγηση των εμβολίων

Μοιραστειτε το

Ο κορυφαίος αξιωματούχος δημόσιας υγείας των ΗΠΑ και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντε, Δρ. Άνθονι Φάουτσι τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στους έγχρωμους για τα εμβόλια Covid-19.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε», δήλωσε ο Φάουτσι στο New England Journal of Medicine. «Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που το παίρνουν είναι, να το πούμε, λευκοί της μεσαίας τάξης.

«Πρέπει να χορηγηθεί στους ανθρώπους που είναι πραγματικά οι πιο ευάλωτοι. Δεν θέλετε να έχετε μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι που πραγματικά το έχουν ανάγκη, λόγω του πού βρίσκονται, πού ζουν, ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση να μην έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο».

Μελέτες έχουν δείξει ότι ομάδες μειονοτήτων είναι πιο πιθανό να είναι θετικές για το Covid-19 από τους λευκούς και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser ανέφερε ότι οι Ισπανόφωνοι είχαν περισσότερες από δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες από τους λευκούς να δείξουν θετικά αποτελέσματα. Οι μαύροι και οι ασιατικοί ασθενείς είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες από τους λευκούς να το κάνουν.

Ο κ. Φάουτσι, βασικό μέλος της ειδικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μίλησε για «απελευθερωτικό συναίσθημα» καθώς εργάζεται τώρα υπό την κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν, επεσήμανε επίσης το πρόβλημα της διστακτικότητας της χορήγησης των εμβολίων σε όσους ανήκουν σε τέτοιες κοινότητες.

«Πρέπει απολύτως να σεβαστείτε την διστακτικότητα του μειονοτικού πληθυσμού», είπε. «Συνεχίζουν να επιστρέφουν και λένε την ιστορία της Μελέτης Tuskegee».

Στην Αλαμπάμα, από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1970, εκατοντάδες μαύροι με σύφιλη δεν έλαβαν θεραπεία, προκειμένου οι γιατροί να μελετήσουν την ασθένεια πριν και μετά τον θάνατο.

Το πείραμα αποκαλύφθηκε από το Associated Press το 1972. Έγιναν μηνύσεις και το θέμα διευθετήθηκε. Όλα τα θύματα είναι τώρα νεκρά. Η κυβέρνηση Τραμπ εμπόδισε τις προσπάθειες χρηματοδότησης για την ανέγερση ενός μουσείου.

Οι άνθρωποι του χρώματος «δεν, δεν μπορούν και δεν πρέπει να το ξεχνούν», είπε ο Fauci, «επειδή συνέβη και ήταν επαίσχυντο».

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας, πρόσθεσε, πρέπει να πείσουν τους έγχρωμους ανθρώπους «ότι δεν θα ξανασυμβεί μια τέτοια κατάσταση».

Το 2010, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε συγγνώμη για ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1940, στο οποίο οι κρατούμενοι και οι στρατιώτες της Γουατεμάλας μολύνθηκαν σκόπιμα με σύφιλη με σκοπό την επιστημονική έρευνα. Ο επιστήμονας που διεξήγαγε αυτό το πείραμα συνέχισε να εργάζεται στην Tuskegee.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...