Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση και υπουργείο Οικονομικών εγκλωβισμένοι στα ψέματά τους

Μοιραστειτε το

Δήλωση–απάντηση στο υπουργείο Οικονομικών της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έχουν εγκλωβιστεί στα ίδια τους τα ψέματα για το “power pass”», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Έφη Αχτσιόγλου. Και συνεχίζει:

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

  1. Τους υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιοι διαμήνυαν πως θα καλύψουν σχεδόν το σύνολο των νοικοκυριών. Το ποσοστό επιδότησης αφορά το «95% των νοικοκυριών» δήλωνε ο κ. Σταϊκούρας. Σήμερα απλώς επιβεβαιώνουν ότι από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, στα οποία υπόσχονταν επιδότηση, τελικά 1,7 εκατ. ή το 40% δεν έλαβαν τίποτα.
  2. Για το ποιος καλλιέργησε την εντύπωση ότι θα δοθεί επιδότηση της τάξης των 600 ευρώ, ας ρωτήσουν καλύτερα τον προϊστάμενό τους κ. Μητσοτάκη. Και ας μην ζητάνε τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τους πολίτες που αγανακτούν νιώθοντας εξαπατημένοι. Και για να βοηθήσουμε τη μνήμη του κ. Σταϊκούρα, επισυνάπτουμε τα σχετικά.
  3. Το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να ζητάει τα εύσημα γιατί επιμένει να τροφοδοτεί τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας με χρήματα των πολιτών -γιατί από ‘κει προέρχονται τα κονδύλια των επιδοτήσεων- ενώ οι λογαριασμοί δεν μειώνονται.
  4. Οι πολίτες έχουν πληρώσει στο πρώτο πεντάμηνο του 2022 3,8 δισ. περισσότερα σε φόρους από πέρυσι, κυρίως λόγω της ακρίβειας. Ακριβώς διότι η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μην χτυπά την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να στηρίζει τα καρτέλ που συνεχίζουν και τώρα που μιλάμε να κερδοσκοπούν.
  5. Για τον, δε, ισχυρισμό του υπουργείου Οικονομικών, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο περιορισμένο από αυτό που πραγματικά βιώνει η κοινωνία, δεν θα επιχειρηματολογήσουμε. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών.
  6. Όσο για το σιωπητήριο που νομίζει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλλει, επειδή όπως ανερυθρίαστα λέει «οι πολίτες θα δουν από αύριο τα χρήματα στον λογαριασμό τους», ας μην είναι και τόσο βέβαιη. Οι απόπειρες εξαγοράς και εξευμενισμού της κοινωνικής οργής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την κυβέρνηση της ΝΔ. Και το γνωρίζει πια και η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...