Αφορολόγητο: Ποια σενάρια εξετάζονται;

Μοιραστειτε το

Δύο σενάρια επεξεργάζεται εν μέσω πανδημίας το ΥΠΟΙΚ για το θέμα των αποδείξεων στο “χτίσιμο” του αφορολόγητου για το έτος 2020.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη μείωση των αποδείξεων στο 20% των εισοδημάτων για το 2020. Ένα άλλο σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι, είναι οι αποδείξεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2021 να προσμετρηθούν στο 2020.
Tι ισχύει
Σημειώνεται ότι στις e-αποδείξεις που «μετρούν» περιλαμβάνονται τα περισσότερα από τα έξοδα κάθε νοικοκυριού, όπως οι δαπάνες για αγορές τροφίμων, ποτών, ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια και ασφάλιστρα.
Ωστόσο εξαιρούνται οι πληρωμές για ενοίκια, δάνεια, φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου, καθώς και οι δαπάνες για αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, δικύκλων (πλην ποδηλάτων), σκαφών, αεροπλάνων, αεροσκαφών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κ.λπ.).
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματος για τα εισοδήματα του 2020 με πλαστικό χρήμα ή e-banking προκειμένου να μην πληρώσουν «πέναλτι» φόρο 22% την διαφορά των αποδείξεων που δεν έχουν συλλέξει.

Εταιρείες courier: Τι προκάλεσε “έμφραγμα” στο δεύτερο lockdown;Εφορία: “Βρέχει” πρόστιμα για επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες-Ποιους αφοράΠως μπορείτε να ψωνίσετε από τα Καυκάς, IKEA, Leroy Merlin, Plaisio, Media Markt, Public
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...