Αφήνουν πίσω την ενδοσκόπηση

Μοιραστειτε το

Την ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία επαναφέρουν στο προσκήνιο στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να υπερβούν τις αναταράξεις λόγω Λοβέρδου ● Πυρά κατά της Ν.Δ. για την οικονομία και απόρριψη των σεναρίων περί προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επειτα από μία εβδομάδα ήπιων αναταράξεων και εσωστρέφειας, εξαιτίας της απόφασης της Φώφης Γεννηματά να απομακρύνει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, στο Κίνημα Αλλαγής επιχειρούν να αφήσουν πίσω τους την ενδοσκόπηση.

Για να το πετύχουν, στρέφουν ξανά το επίκεντρό τους στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Παράλληλα, σπεύδουν εκ νέου να διευκρινίσουν –για καλοπροαίρετους και μη– τους όρους της πολυδιαφημισμένης, το τελευταίο διάστημα, έννοιας περί προοδευτικής διακυβέρνησης, που αρκετοί ερμηνεύουν λανθασμένα ως σινιάλο προσέγγισης με την Κουμουνδούρου.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έχει καταστήσει σαφές ότι η αντιδεξιά ρητορική που υιοθετεί εσχάτως το κόμμα της Κεντροαριστεράς δεν θα πρέπει να παρεξηγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κλείσιμο του ματιού για συμπόρευση, εντούτοις κορυφαία στελέχη αισθάνονται την ανάγκη να επαναλάβουν αυτή τη στρατηγική αλλά και την αδιαπραγμάτευτη θέση για αυτόνομη πορεία.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να διαλύσει τις εντυπώσεις που θέλουν τη Φώφη Γεννηματά να προλειαίνει το έδαφος της μετεκλογικής συνεργασίας με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. «Η προοδευτική διακυβέρνηση αφορά πολίτες, όχι κόμματα και αξιώματα», σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης (reader.gr), συμπληρώνοντας ότι βασική και απαράβατη προϋπόθεση για να λάβει σάρκα και οστά είναι να καταστεί το Κίνημα Αλλαγής ο βασικός πυλώνας της, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προηγηθεί στην κάλπη η αλλαγή των υφιστάμενων πολιτικών συσχετισμών. «Η παράταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να μεγαλώσει, να γίνει πρωταγωνιστής και γι’ αυτό χρειάζεται διεύρυνση και προς το κέντρο και προς τα αριστερά».

Απευθυνόμενος δε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και με σκοπό να αποκρούσει τα σενάρια που προκαλούν δυσφορία σε ένα μέρος της βάσης των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο κ. Χρηστίδης υπενθύμισε τον «σκληρό πόλεμο» που δέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια η Χαριλάου Τρικούπη από τον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ως παραδείγματα έφερε μεταξύ άλλων το ότι «ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε Πινοσέτ από τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τον κ. Καμμένο», ενώ κατήγγειλε και τη «στρατηγική πολιτικής εξαγοράς στελεχών με στόχο την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ».

Σε ετοιμότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το προσεχές διάστημα η Φώφη Γεννηματά και με δεδομένο ότι θα έχει σύντομα ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού της, σχεδιάζει την πραγματοποίηση περιοδειών στη χώρα, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να θέσει άμεσα σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό, καθώς το 2021 δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια χρονιά εξελίξεων.

Αδιάκοπα είναι τέλος τα πυρά που εξαπολύονται κατά της κυβέρνησης για τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού και την αδυναμία εξεύρεσης ανακουφιστικών λύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, το γραφείο Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για αναλγησία και κυνικότητα πέρα από κάθε όριο, με αφορμή δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος υποστήριξε –σύμφωνα με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.– πως η πλειονότητα του πληθυσμού δεν έχει θιγεί από την οικονομική κρίση την περίοδο της πανδημίας. «Στο λεξιλόγιο της Ν.Δ. η κοινωνική ευαισθησία δεν υπάρχει», κατέληγε η ανακοίνωση, βάζοντας στο κάδρο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πηγή
Author: Δημήτρης Κουκλουμπέρης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...