Αυτό είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης

Μοιραστειτε το

Μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά σου…

Τα παράξενα μέρη και γεγονότα της Ελλάδας είναι σε μια μεγάλη λίστα και όσο την εξερευνούμε τόσο πιο πολύ μας αρέσει να την ανακαλύπτουμε.

Ένα από αυτά τα παράξενα λοιπόν είναι και η μοναδική επιβεβαιωμένη πτώση μετεωρίτη στη χώρα μας. Ξέρεις πού έχει συμβεί και πότε; Το πιθανότερο είναι πως όχι! Κι όμως αυτό το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης είναι στις Σέρρες. Η ιστορία αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που έχει πέσει επιβεβαιωμένα μετεωρίτης

Υπάρχει, λοιπόν, ένα σημείο στη χώρα μας στο οποίο υπάρχει η μοναδική επιβεβαιωμένη πτώση μετεωρίτη πριν πολλά χρόνια. Ονομάζεται SERES και η ανακάλυψή του έγινε το 1818. Και μπορεί ο μετεωρίτης να έπεσε στην Ελλάδα αλλά σήμερα βρίσκεται ως έκθεμα στο NhM Naturhistorisches Museum Wien της Βιέννης.

Ο μετεωρίτης έπεσε στις Σέρρες το 1818 και έγινε αντιληπτός από δύο Γερμανούς που βρίσκονταν κοντά. Ήταν εκείνοι που το παρέδωσαν, μάλιστα, στον Οθωμανό διοικητή της περιοχής. Ωστόσο ο τελευταίος δεν το αξιολόγησε ως κάτι σημαντικό με αποτέλεσμα να περάσει ως δώρο στον Γερμανό γιατρό του.

Αφού είχε φτάσει αλλάζοντας χέρια στον καθηγητή χημείας, Αντρέα Σέρερ ο μετεωρίτης δωρίσθηκε τελικά το 1844 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης. Αποτελεί τελικώς τον μοναδικό μετεωρίτη ο οποίος έχει βρεθεί μέχρι σήμερα σε ελληνικό έδαφος. Αν ανατρέξει κανείς στο Διεθνές Δελτίο Μετεωριτών του Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου θα διαπιστώσει ότι αναφέρεται επίσημα ως μετεωρίτης ελληνικής καταγωγής.

Η σελίδα serrealismos έχει δημιουργήσει το ιστορικό αξιοθέατο στο Google Maps έξω από το Νεοχώρι Σερρών και μπορείς να δεις πού ακριβώς βρίσκεται πατώντας ΕΔΩ.

Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθείς στις Σέρρες έχει ενδιαφέρον να δεις από κοντά πώς είναι ένα από τα παράξενα μέρη της Ελλάδας. Παράξενο όχι γιατί έχει από μόνο του κάτι ιδιαίτερο. Αλλά γιατί κάτι μοναδικό συνέβη εκεί. Δεν είναι και λίγο να σε… επιλέξει ένας μετεωρίτης για να πέσει επάνω σου εξάλλου, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...