Αυτοψία Κωτσού σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Αργιθέας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Αυτοψία στα χωρία του Δημου Αργιθέας που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» και δέχθηκαν πληθώρα ζημιών από το πέρασμα του διενήργησε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κωτσός.

Σε όλο τον Δήμο Αργιθέας ο βουλευτής επισκέφθηκε κατεστραμμένα σημεία του οδικού δικτύου, κατεστραμμένες υποδομές και εντόπισε σωρεία προβλημάτων σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή από το κέντρο της Καρδίτσας.

Ειδικότερα ο βουλευτής δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αργιθέας για να εντοπίσω ιδίοις όμμασι τα προβλήματα των κατοίκων. Επισκέφθηκα μια σειρά από χωρία και μίλησα με αυτοδιοικητικούς της περιοχής.
Ειδικότερα οι αντιδήμαρχοι Μπάμπης Πούλιος, Ηλίας Τσιατσιάνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλίας Παπαδήμας, ο πρόεδρος της Αργιθέας Παναγίωτης Μπίνας και ο πρόεδρος Βλασίου Χρήστος Γιαννακάκης με ενημέρωσαν εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή και τους διαβεβαίωσα πως η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες ανόρθωσης του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Μια πρώτη κίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν η άμεση ενίσχυση του Δήμου για να αντιμετωπίσει τις πρώτες ανάγκες που κλήθηκε να φέρει εις πέρας. Μια σειρά από υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, τοιχεία αντιστήριξης για προστασία από βράχους, γέφυρες και δίκτυα απομάκρυνσης φερτών υλικών υπέστησαν ανυπολόγιστες καταστροφές και θα μπορούσα να πώ πως η ζημία είναι ολιστική.

Δέσμευση μου και δέσμευση της πολιτείας, είναι να σταθούμε άμεσα δίπλα στους κατοίκων των ορεινών αυτών περιοχών, να τους δώσουμε κουράγιο, να τους δώσουμε άμεση οικονομική ενίσχυση ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην καθημερινότητα τους.
Τέλος μια σειρά από μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στις πληγείσες περιοχές είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουν βαρύτητα στην αποκατάσταση των υποδομών του Δήμου Αργιθέας καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να επανέλθει το χαμόγελο στους ανθρώπους της»

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα