Αυστριακός Καγκελάριος: Το αργότερο μέχρι τον Μάιο θα έχουμε πλησιάσει στην κανονικότητα

Μοιραστειτε το

Αισιοδοξία ότι, ενόψει της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστρία, «τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα έχουμε πλησιάσει περισσότερο στην κανονικότητα», εξέφρασε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, παρουσιάζοντας σήμερα στη Βιέννη τις αποφάσεις της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του και των Πράσινων, για παράταση μέχρι την 7η Φεβρουαρίου του τρίτου lockdown, που ισχύει στη χώρα από την 26η Δεκεμβρίου και μέχρι την 24η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θέλει να κάνει τα πρώτα βήματα ανοίγματος από τις 8 Φεβρουαρίου, έχοντας ως στόχο να προσεγγίσει μια επταήμερη επίπτωση 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους – αυτή τη στιγμή είναι 130.

«Είναι δική μας ευθύνη να λαμβάνουμε τις απαραίτητες αποφάσεις, ακόμα κι αν όλοι έχουμε κουραστεί από τώρα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η Αυστρία βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη – αλλά η νέα μετάλλαξη του ιού επιδεινώνει την κατάσταση.

«Είχα δηλώσει το καλοκαίρι ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αυτό είναι το καλύτερο νέο, θα συμβεί», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκστρατεία εμβολιασμού που έχει ξεκινήσει, «τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο θα πλησιάσουμε πολύ περισσότερο την κανονικότητα, ωστόσο περαιτέρω ανοίγματα αυτή την στιγμή θα ήταν ανεύθυνα».

Το λιανεμπόριο, οι υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα και τα μουσεία αναμένεται να ανοίξουν από τις 8 Φεβρουαρίου, κάτω από αυστηρότερους κανονισμούς, δεν υπάρχει υποχρέωση τηλεργασίας αλλά αυτή συνίσταται, ενώ, οι προστατευτικές μάσκες FFP2 που θα είναι πλέον υποχρεωτικές στο λιανεμπόριο και στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, θα προσφέρονται στο λιανεμπόριο σε τιμή κόστους.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Χάιντς Φάσμαν για άνοιγμά τους από τις 25 Ιανουαρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και θα υπάρχει η διδασκαλία εξ αποστάσεως, τουλάχιστον έως το τέλος των διακοπών εξαμήνου, για να ανοίξουν στις 8 Φεβρουαρίου στη Βιέννη και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, ενώ στα υπόλοιπα επτά ομόσπονδα κρατίδια η λειτουργία με φυσική παρουσία θα ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου.

Η εστίαση, τα ξενοδοχεία και οι εκδηλώσεις θα πρέπει ακόμη να περιμένουν και για τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει αξιολόγηση της κατάστασης για το κατά πόσον θα είναι δυνατή η έναρξη λειτουργίας τους από τον Μάρτιο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...