Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί, με «μηδέν» κρούσματα κορωνοϊού

Μοιραστειτε το

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Αυστραλία, ενώ από σήμερα ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 στη Νέα Ζηλανδία, με τις δύο χώρες να μην παρουσάζουν το τελευταίο 24ωρο κανένα κρούσμα, παρά το ότι έχουν διενεργηθεί δεκάδες χιλιάδες τεστ.

Οι δύο χώρες κατατάσσονται μεταξύ των 10 κρατών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στη διαχείριση της πανδημίας. Η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 29.000 κρούσματα και 900 θανάτους, η Νέα Ζηλανδία μόλις 26 θανάτους επί συνόλου 2.350 περιστατικών.

Μια μικρή ομάδα υγειονομικών εμβολιάστηκε χθες στο Όκλαντ με υπαλλήλους των τελωνειακών υπηρεσιών και εργαζόμενους στις υπηρεσίες Ελεγχόμενης Απομόνωσης και Καραντίνας (MIQ), σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στην Αυστραλία, εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο καραντίνας και μέλη του υγειονομικού προσωπικού θα είναι η πρώτη ομάδα που θα ανοσοποιηθεί σε 16 κέντρα χορήγησης εμβολίων της Pfizer σε όλη τη χώρα, παράλληλα με ηλικιωμένους Αυστραλούς σε οίκους ευγηρίας.

«Σήμερα, ξεκινάμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανοσοποίησης στην ιστορία μας, εμβολιάζοντας τους πρώτους από το προσωπικό των συνόρων μας, ένα κρίσιμο βήμα για την προστασία όλων στην Αοτεαόρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ σε δημοσιογράφους στο Όκλαντ, χρησιμοποιώντας το όνομα της χώρας στη γλώσσα των ιθαγενών Μαορί.

«Αυτές τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες θα κινηθούμε με προσεκτικό τρόπο, για να βεβαιωθούμε ότι είναι γερά τα συστήματα και οι διαδικασίες μας».

Η Νέα Ζηλανδία αναμένει ότι η πανεθνική χορήγηση του εμβολίου, που θα καλύψει όλο τον πληθυσμό της χώρας (5 εκατ.), θα χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Αυστραλία στοχεύει στην ανοσοποίηση των 25 εκατ. πολιτών της έως τον Οκτώβριο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...