Αυστρία: Πιθανά επιπλέον μέτρα εκτός του μερικού lockdown

Μοιραστειτε το

Το ενδεχόμενο επιβολής ακόμη αυστηρότερων μέτρων, πέραν του μερικού lockdown που ισχύει στην Αυστρία από την περασμένη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, εάν οι καθημερινές νέες λοιμώξεις δεν μειωθούν και ο αριθμός των ασθενών Covid-19 με ανάγκες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να αυξάνεται, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ενόψει της συνεχιζόμενης ραγδαίας αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές και, εάν δεν υπάρξει εκτόνωση με την επίδραση του μερικού Lockdown, τότε θα πρέπει να εντείνουμε το μερικό lockdown, ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των θετικών τεστ συνεχίζει να είναι “δραματικά υψηλός”, ενώ οι ήδη 459 ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας — αριθμός που σημαίνει αύξηση κατά 58% μέσα σε μία εβδομάδα – προκαλούν “ανησυχία” και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή να μην ξεπεραστούν “τα όρια του συστήματος υγείας”.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, λόγω πάρα πολλών περιπτώσεων λοίμωξης σε γηροκομεία και οίκους φροντίδας, έχουν ενταθεί μαζικά τα διενεργούμενα τεστ εκεί, όπου καταγράφηκαν τελευταία 1.507 κρούσματα, ενώ υπήρχαν και 877 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μεταξύ του προσωπικού. Την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκαν σε γηροκομεία και οίκους φροντίδας 100.000 τεστ αντιγόνων και έχουν παραγγελθεί επιπλέον τρία εκατομμύρια.

Έκκληση να μειωθούν στο μισό οι επαφές

Ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ έκανε εκ νέου έκκληση να μειωθούν “τουλάχιστον στο μισό” οι επαφές, να γίνεται χρήση μάσκας, να τηρείται η ελάχιστη απόσταση καθώς και τα άλλα μέτρα που προβλέπονται στο μερικό lockdown, όπως οι περιορισμοί της νυκτερινής κυκλοφορίας, και να να χρησιμοποιείται η εφαρμογή του „Stopp Corona”.

Ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων κορωνοϊού στην Αυστρία, σύμφωνα με τα στοιχεία στον πίνακα ελέγχου του Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, είναι 77.924, με την αναλογία των νέων λοιμώξεων την περασμένη εβδομάδα να βρίσκεται στα 461 ανά 100.000 κατοίκους.

Σε 5.933 ανήλθαν τα νέα κρούσματα μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο, 3.006 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 432 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και 1.335 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε εθνικό επίπεδο από επιπλοκές του Covid-19.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...