Αυστρία: Αύξηση κρουσμάτων αναμένει ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ

Μοιραστειτε το

Η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα η επίδραση του lockdown που χαλάρωσε την περασμένη Δευτέρα θα μειωθεί σταδιακά, ενώ ταυτόχρονα ο αυξανόμενος αριθμός μεταλλάξεων θα δείξει συνέπειες, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

“Από την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτή η δευτερογενής επίδραση θα μειωθεί σταδιακά και ότι το ραγδαία αυξανόμενο ποσοστό των μεταλλάξεων με υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων τις επόμενες εβδομάδες”, και αυτό δείχνει επίσης ο τώρα αργά αυξανόμενος αριθμός των αναπαραγωγών, ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρούντολφ ‘Ανσομπερ, ήταν σήμερα στο 1,02.

“Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με μια μοναδική πυκνότητα τεστ”, τόνισε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας, σε σχέση με την εκστρατεία εμβολιασμού, ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας 150.000 άνθρωποι θα έχουν λάβει συνολική ανοσοποίηση, δηλαδή θα τους έχουν χορηγηθεί οι δύο δόσεις εμβολίου, και θα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συνολικά 400.000 εμβολιασμοί.

Αύριο, Δευτέρα, η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων θα συναντηθεί εκ νέου με ειδικούς για να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας του CoV, και έπειτα από συζητήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα αποφασίσει μαζί με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, ως προς τα περαιτέρω βήματα στη χώρα.

Λόγω της εξάπλωσης πιο μολυσματικών παραλλαγών στελεχών του νέου κορονοϊού και μιας αρκετά σταθερής διατήρησης της επίπτωσης επτά ημερών γύρω στο 100 ανά 100.000 πληθυσμού, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν αναμένει περαιτέρω βήματα χαλάρωσης.

Ανοικτό παραμένει, αν θα υπάρξει μία προοπτική για εκείνους τους κλάδους που είναι ακόμη κλειστοί, ιδίως για την εστίαση και τον ξενοδοχειακό, κάτι που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί από τις αξιολογήσεις των εμπειρογνωμόνων και τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της πολιτικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...