Αυστηρά lockdown για πρώτη φορά σε πόλεις της Νορβηγίας

Μοιραστειτε το

ID 176693028 © Peter Kováč | Dreamstime.com

Μέτρα σκληρής καραντίνας εφαρμόζονται από σήμερα στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο και σε εννέα γειτονικούς της δήμους, μετά το ξέσπασμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Όπως ανακοίνωσε η νορβηγική κυβέρνηση, εμπορικά κέντρα και άλλα καταστήματα με είδη που δεν κρίνονται απαραίτητα θα κλείσουν από σήμερα το μεσημέρι τοπική ώρα, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19 και δεν θα ξανανοίξουν ως την 1η Φεβρουαρίου το νωρίτερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Νορβηγίας, ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Επίσης, θα σταματήσουν οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείσουν και τα σχολεία να βασίζονται περισσότερο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, κατά την ίδια ανακοίνωση, ενώ τα νοικοκυριά καλούνται να μην δέχονται επισκέπτες στα σπίτια τους.

«Μαζί καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τον ιό αρκετές φορές και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε ξανά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χεγιέ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...