Αυξήθηκαν κατά μισό εκατομμύριο όσοι χρωστούν στη Εφορία

Μοιραστειτε το

Η ψεύτικη είδηση με το επίδομα σφραγίδας ήταν το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς από «fake news» που διακινούνται, επίτηδες, στο διαδίκτυο

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε εποχές μνημονίων επιστρέφουν οι αριθμοί που αναφέρονται στις φορολογικές υποχρεώσεις νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο.

Έτσι, σήμερα έγινε γνωστό ότι τον Οκτώβριο σημειώθηκε νέα αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ρευστότητα στην αγορά και την οικονομική κατάσταση των πολιτών. 

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους 670 εκατ. ευρώ, με τον αριθμό των φορολογουμένων που χρωστούν στην Εφορία να αυξάνεται κατά 498.982 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (3.867.892 ΑΦΜ). Πλέον, από την αρχή του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 4,939 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 4,269 δισ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι ενώ τον Οκτώβριο οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,04 δισ. ευρώ.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία φτάνουν συνολικά τα 106,712 δισ. ευρώ: συνολικά 4.366.874 φορολογούμενοι εμφανίζονται με χρέη στην Εφορία. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...