Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στα εμβόλια όσο μειώνεται ο φόβος για παρενέργειες

Μοιραστειτε το

Η Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των χωρών, οι πολίτες των οποίων εκφράζουν μεγάλα ποσοστά ανησυχίας για τυχόν παρενέργειες για τα εμβόλια

AP Photo

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και ακόμη 14 χώρες δείχνει ότι αυξάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών και η προθυμία τους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καθώς απομακρύνονται οι ανησυχίες για παρενέργειες.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Καινοτομίας της Υγείας (Institute of Global Health Innovation, IGHI) του Imperial College του Λονδίνου και της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov έδειξε ότι η εμπιστοσύνη στα εμβόλια κατά της Covid-19 αυξήθηκε σε 9 από τις 14 χώρες στις οποίες έγινε η έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, στις οποίες το επίπεδο εμπιστοσύνης βρισκόταν προηγουμένως σε χαμηλά επίπεδα.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε περισσότερους από 13.500 ανθρώπους στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Βρετανία.

Στη Βρετανία η έρευνα, που έγινε από τις 8 ως τις 21 Φεβρουαρίου, έδειξε ότι οι πολίτες είναι ο πιο πρόθυμοι να εμβολιαστούν, καθώς το 77% δηλώνει ότι θα έκανε το εμβόλιο αν του διέθεταν ένα εκείνη την εβδομάδα. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 55% τον Νοέμβριο, πριν ακόμη το πρώτο εμβόλιο κατά της ασθένειας Covid-19 εγκριθεί προς χρήση στη Βρετανία.

Στη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία, όπου τα ποσοστά των πολιτών που δήλωναν πρόθυμοι να εμβολιαστούν ήταν 25%, το 36% και το 39% αντίστοιχα, η έρευνα έδειξε ότι αυξήθηκαν σε 40%, 48% και 48%.

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι μειώνεται και η ανησυχία για τις παρενέργειες από τα εμβόλια, καθώς λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (45%) αναφέρουν τώρα ότι ανησυχούν. Τα μεγαλύτερα ποσοστά πολιτών που φοβούνται τυχόν παρενέργειες των εμβολίων καταγράφονται στη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία, με περίπου 6 στους 10 να αισθάνονται ότι ανησυχούν (56%, 59%, 61% αντίστοιχα), ενώ οι Βρετανοί ήταν αυτοί που ανησυχούν λιγότερο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...