Αυξάνεται η ανταπόκριση του κόσμου στα εμβόλια

Μοιραστειτε το

Η ανταπόκριση του κόσμου προς το εμβόλιο κατά της Covid-19 αυξάνεται σε πολλές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ ή ακόμα και τη Γαλλία, όπου επικρατεί σκεπτικισμός, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την εταιρία Kekst CNC.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε έξι χώρες (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Σουηδία) και δείχνει παντού μια ξεκάθαρη ανοδική τάση σε σχέση με το τέλος του 2020.

Έτσι, στη Γαλλία, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν ένα εμβόλιο ή δηλώνουν ότι το έχουν ήδη κάνει, συγκριτικά με μόλις 40% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η αύξηση είναι ακόμα πιο θεαματική στη Σουηδία, με 76% θετικές απαντήσεις στο ερώτημα αυτό συγκριτικά με 51% τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα όπου το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο, 89%, συγκριτικά με 65% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αντίθετα, οι ερωτηθέντες είναι πολύ πιο επικριτικοί σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στις χώρες τους.

Ενώ 3 στους 4 Βρετανούς είναι ικανοποιημένοι με την ταχεία εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα τους, το ποσοστό κατακρημνίζεται σε άλλες χώρες, στις οποίες έγινε η έρευνα, στο 32% στις ΗΠΑ, στο 22% στη Γαλλία και ακόμα στο 20% στη Σουηδία.

Ερωτηθέντες για το ποιες χώρες που θεωρούν ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές στον τομέα αυτό, στην κορυφή βρίσκονται το Ισραήλ –όπως είναι αναμενόμενο– όπου το ήμισυ του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις περισσότερες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμούν πάνω απ’ όλα να διατηρηθούν τα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού σε σχέση με την οικονομία.

Έτσι, 6 στους 10 Βρετανούς επιθυμούν να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε σχέση με την προστασία της οικονομίας. Το ποσοστό διαμορφώνεται στο 50% στην Ιαπωνία (έναντι 18% που τάσσεται υπέρ της οικονομίας) και στο 47% στη Γερμανία και τη Σουηδία (συγκριτικά με 31% και 29%, αντίστοιχα, υπέρ της οικονομίας).

Μόνο στη Γαλλία είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που επιθυμούν κατά προτεραιότητα επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας (38% έναντι 36% υπέρ της ανακοπής της διασποράς).

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η πλειονότητα των ερωτηθέντων παραμένει επιφυλακτική απέναντι στην πιθανή άρση των περιορισμών, ακόμα και στην περίπτωση καθαρής μείωσης στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων.

Τέλος, η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των ανθρώπων αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο φέτος, ξεκινώντας από τους ίδιους τους Ιάπωνες, οι οποίοι επιθυμούν μόνο σε ποσοστό 16% να λάβει χώρα το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Η έρευνα διεξήχθη στα μέσα Φεβρουαρίου σε διάστημα 10 ημερών, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ενηλίκων σε κάθε χώρα. Το ποσοστό λάθους είναι 3,3% για όλες τις χώρες.

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...