Ασκήσεις επί χάρτου…

Μοιραστειτε το

Μεταξύ των σημείων εμβολιασμών που αναρτήθηκαν ήταν και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου Καρδίτσας

EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι εκεί στο Μαξίμου αλλά και στην κυβέρνηση «τα παιδία παίζει» και ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι διάτρητο. Τα πράγματα, όμως, μεσούντος του κορονοϊού, είναι πολύ πιο σοβαρά, αφού οι εκατόμβες νεκρών συνεχίζονται. Παρ’ όλα αυτά τα καμώματα, οι φαεινές και οι προχειρότητες προκαλούν ευθυμία και συνθέτουν ιλαροτραγωδία.

Δεν πρόφτασε, έτσι να ανακοινωθεί εν χορδαίς και οργάνω το «εθνικό σχέδιο εμβολιασμού» από την κυβέρνηση και έτρεξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης να προσφέρει τις δεξιότητές του. Με ραντεβού, είπε, θα εμβολιάζονται οι πολίτες, χωρίς καν να το ζητούν, θα τους αποστέλλεται μήνυμα στο κινητό ή το τάμπλετ για την προσέλευσή τους στο κέντρο εμβολιασμού. Το θέμα δεν είναι μόνο αν έχουν όλοι κινητό ή υπολογιστή. Αλλά αν ο φορέας κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.) διαθέτει τα σχετικά στοιχεία τους. Ενα παράδειγμα θα μας πείσει για την ανετοιμότητα των κρατικών μηχανισμών: Οταν ήμουν πρόεδρος στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ταμείο των ανθρώπων του Τύπου) το 2012, λάβαμε εντολή να ψάξουμε αν καταβάλλονται συντάξεις σε αποθανόντες συνταξιούχους, τις οποίες να ενθυλακώνουν συγγενείς τους ή άλλοι επιτήδειοι (είχε προκύψει σχετικό θέμα στο ΙΚΑ). Στείλαμε επιστολές σε όλους τους συνταξιούχους να μας απαντήσουν με νεότερα στοιχεία τους.

Καθώς, όμως, είχαμε παλιές διευθύνσεις και τηλέφωνα, νιώσαμε δυσάρεστη έκπληξη όταν δεν μας απάντησαν 200 και πλέον συνταξιούχοι και άρα θα έπρεπε να εικάσουμε ότι… δεν υπήρχαν. Λύσαμε το πρόβλημα εκ των ενόντων. Χρησιμοποιήσαμε τους προέδρους των σωματείων του Τύπου, βάλαμε γραμμή και υπαλλήλους να ψάχνουν τηλεφωνικούς καταλόγους και ω του θαύματος στείλαμε στον εισαγγελέα μόνον δύο που εισέπρατταν συντάξεις αποθανόντων. Η ανοργανωσιά δεν έχει καθόλου αμβλυνθεί. Αρκεί να ειπωθεί ότι στο κτίριο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπηρετούσαν τότε (2012) 100 υπάλληλοι και σήμερα απέμειναν μόνο… 4.

Το «θωρακισμένο» επιτελικό κράτος επλήγη ανεπανόρθωτα και από τις πλημμύρες του «Ιανού». Στην κυβερνητική πρεμούρα να αλλάξει η ατζέντα με τα προβλήματα του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, το υπουργείο Υγείας με τον κ. Β. Κικίλια παρουσίασε προ ημερών 1.000 και πλέον κέντρα εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα, όταν έρθει το εμβόλιο. Ηταν κυριολεκτικά μια άσκηση επί χάρτου. Μεταξύ των σημείων εμβολιασμών που αναρτήθηκαν ήταν και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου Καρδίτσας. Μόνον που αυτό έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, καθώς, χτισμένο σχεδόν στην κοίτη του ποταμού, έχει παρασυρθεί από τις πλημμύρες του «Ιανού». Κατάλαβαν, βέβαια, γρήγορα το λάθος και το κέντρο αποσύρθηκε σε μερικές ώρες. Αν αληθεύει, η προχειρότητα αποθεώνεται. Η κυβέρνηση διαθέτει έναν ολόκληρο μήνα για να επιδείξει οργάνωση, προβλεπτικότητα και σοβαρότητα. Διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...